Klaas Kan Alles: Kan Klaas auto blijven rijden tijdens een overstroming?

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas Kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

In de vijfde aflevering van dit seizoen krijgt Klaas de missie: Kan Klaas auto blijven rijden tijdens een overstroming? Autorijden tijdens extreme weersomstandigheden doet niemand voor zijn lol, maar soms ontkom je er niet aan. Klaas leert tijdens een slipcursus van autocoureur Indy Donje wat hij dan moet doen.

Maar wat als het water meer wordt dan een flinke plas op de weg? Daar heeft Erik Jan Elmers de ideale oplossing voor gevonden. Hij heeft zelf een kamfibie gebouwd, oftewel een kampeerauto die zowel op het land als in het water rijdt. Klaas heeft met Erik Jan afgesproken op het terrein van de TU Delft. Daar is een proeftuin waar ze experimenteren met overstromingen. Lukt het de mannen om hun hoofd boven water te houden?

Voor de Rolls-Royce onder de hovercrafts reist Klaas af naar San Francisco. Daar stapt Klaas in een heuse ‘Back to the Future’ auto. De Amerikaanse Matt bouwde deze auto als oplossing voor een overstroming. Lukt het Klaas en Matt om midden op de baai van San Francisco te blijven rijden?

Iedere week daagt Klaas een BN-er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de nieuwste gadgets. In het duel van deze week daagt Klaas zijn naamgenoot Klaas van der Eerden uit. Het duel vindt plaats in de keuken met als extra uitdaging: ze mogen maar 1 hand gebruiken. Speciaal voor mensen die het leven door moeten gaan met 1 hand zijn er diverse gadgets ontwikkelt om het koken aangenamer te maken. Met deze gadgets gaan Klaas en Klaas aan de slag.  Wie is het meest behendig en weet een smakelijke maaltijd op tafel te toveren? Het eindoordeel wordt gegeven door ervaringsdeskundige Thijs.

Het beroep van deze week heeft niets met dieren te maken, al doet de naam anders vermoeden. Klaas gaat voor 1 dag aan de slag als beiaardier. Een beiaardier bespeelt de klokken in een toren. Klaas krijgt het vak uitgelegd van Tommy, een van de weinige beiaardiers die Nederland rijk is. Lukt het Klaas om het nummer ‘Hoe Het Danst’ vanaf de Onze Lieve Vrouwetoren, door de straten van Amersfoort te laten klinken?

Klaas Kan Alles, zaterdag 2 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.