Klaas Kan Alles: Kan Klaas blikken omgooien op een afstand van 50 meter?

In de laatste aflevering van dit seizoen krijgt Klaas weer een onmogelijke missie: “Kan Klaas blikken omgooien op een afstand van 50 meter?”. Als eerste gaat Klaas langs bij discuswerpster Corinne Nugter. Zij is meervoudig Nederlands Kampioen discuswerpen. Ze traint dagelijks met als doel het behalen van het WK 2019 en de Olympische spelen 2020. Met haar ervaring lukt het op een stapel blikken op die afstand om te gooien. Voor Klaas is dit nog iets te veel gevraagd.

Vervolgens probeert Klaas het met een drone. Toine en Egbert hebben een soort dropsysteem bedacht waardoor de drone een lading ook kan loslaten. Deze speciale drones worden ingezet In Rwanda. Met drone delivery worden pakketjes medicijnen en bloed bij afgelegen ziekenhuizen gedropt. Klaas gebruikt dit systeem om te proberen de blikken om te gooien.

Maar de ultieme poging probeert Klaas met een kerstboomkanon. Willem en kunstenaar Leon hebben een kanon ontworpen waarmee kerstbomen kunnen worden afgeschoten op een afstand van wel 60 meter. Lukt het Klaas om met deze bijzondere uitvinding zijn missie te laten slagen?

Klaas gaat het duel aan met Peter Müllenberg. Hij is de beste Nederlandse bokser in het halfzwaargewicht. Wie deelt de hardste klappen uit op een kermisboksbal? Klaas krijgt hulp van deze gadgets én hulp van de bondscoach van TeamNL.

En Klaas is voor 1 dag muziektolk. Anouk Bakkers is muziektolk. Na de opleiding gebarentaal ontdekte ze vier jaar geleden deze discipline. De vertolking van muziek in gebarentaal is een manier waarop ook Doven, Doofblinden en Slechthorenden kunnen genieten van muziek. Klaas moet op het dovenfestival ‘Mutesounds’ op de pier in Scheveningen het nummer ‘Het is een nacht’ van Guus Meeuwis muziektolken.

Klaas Kan Alles, zaterdag 1 december 19.50 uur op NPO Zapp.