Klaas Kan Alles: Kan Klaas de ruimte in?

In aflevering 3 zoekt Klaas een antwoord op de vraag: “Kan Klaas de ruimte in?” Astronaut Andre Kuipers weet als geen ander hoe het is in de ruimte en hoe je daar moet komen. Hij maakt Klaas duidelijk dat jarenlange voorbereiding nodig is om dit te realiseren. Helaas heeft Klaas die tijd niet en moet hij dus op zoek naar een creatieve oplossing om zijn missie te laten slagen. Zo kan hij wel met een hololens beleven hoe het eruit ziet in de ruimte.

Uiteindelijk zoekt Klaas de oplossing in Amerika. In New Mexico is de ‘American Spaceport’, waar naar verwachting binnen enkele jaren commerciële tickets naar de ruimte te boeken zijn. Bij de Spaceport volgt Klaas studenten van de universiteit van Oregon. Tijdens de “Wereldcup raketlanceringen” lanceren zij een raket, waar ze een jaar lang aan gewerkt hebben. Kan Klaas daarmee mee dan toch naar de ruimte?

Deze week gaat Klaas een duel aan met de zeer ervaren oppas Maartje van Gorp. Om de beurt gaan zij en Klaas oppassen bij de familie Hekkelman in Zutphen. Ze hebben vijf kinderen: een eeneiige tweeling van 3,5 maand: Joek & Olin, een jongen Tibbe van 9, een meisje Bette van 8 en nog een meisje Fride van 3 jaar. Met een hele stapel gadgets probeert Klaas alle kinderen zoet te houden. Lukt het hem om alles onder controle te houden of kan de professionele Maartje dat toch beter? De ouders kijken via een afstandje mee en mogen het eindoordeel geven.

En Klaas is voor 1 dag ‘wachtcommandant’ bij de Koninklijke Landmacht. Majoor Patrick Walthuis laat Klaas kennismaken met de allernieuwste gadgets en technieken die het leger gebruikt. Lukt het Klaas om met al deze technische hoogstandjes de vijand buiten de deur te houden?

‘Klaas kan alles’ is een populair wetenschappelijk familieprogramma, waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.  

Klaas Kan Alles, Zaterdag 7 oktober om 17:35 uur op NPO Zapp.