Klaas Kan Alles: Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten?

Zaterdag 5 oktober start alweer het vijfde seizoen van Klaas Kan Alles, met maar liefst 10 nieuwe afleveringen. Klaas Kan Alles is een populair-wetenschappelijke familieprogramma waarin alles draait om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

In de eerste aflevering van het vijfde seizoen start Klaas meteen met één van de zwaarste fysieke uitdagingen tot nu toe, namelijk: “Kan Klaas een auto optillen en wegsmijten?”. Als eerste gaat Klaas langs bij Alex Moonen, hij was vier keer de sterkste man van Nederland en heeft ervaring met het optillen van auto’s. Maar wie niet sterk is moet slim zijn. Daarom roept Klaas ook de hulp in van werktuigbouwkundige Minke Berghuis van de Universiteit van Twente. Met het zogenaamde ‘hefboomprincipe’ lukt het Klaas om de auto op te krikken. Om zijn missie te kunnen halen reist Klaas af naar Oakland, Amerika. Daar heeft Matt Oehrlein samen met Gui Cavalcanti een gigantische robot ontwikkeld en gebouwd. Deze robot doet je denken aan ‘Transformers’ en ‘Robocop’. Samen met een co-piloot bestuurt Klaas deze robot. Tijdens de opnames dreigt de robot in brand te vliegen. Lukt het Klaas toch nog op zijn missie te volbrengen?

Verder stapt Klaas voor één dag in de voetsporen van concertfotograaf Raymond van Olphen. The Rolling Stones, Mumford and Sons, Madonna: je kunt het zo gek niet bedenken of hij heeft ze voor zijn lens gehad. Als officiële fotograaf voor 3FM, Radio 2 én diverse artiesten heeft Raymond de afgelopen 15 jaar zijn sporen zeker verdiend. Klaas heeft wel wat ervaring met fotografie, maar concertfotografie is een vak apart. Tijdens Pinkpop krijgt Klaas de opdracht om foto’s te maken van zangeres Davina Michelle. Radio-DJ Frank van der Lende bepaalt welke foto’s geschikt zijn voor de website van 3FM. Zit er een geslaagde foto van Klaas tussen?

Klaas Kan Alles, zaterdag 5 oktober om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.