Klaas Kan Alles: Kan Klaas een nacht door brengen bij -30 graden?

De missie van deze week is: “Kan Klaas een nacht doorbrengen bij -30 graden?” Als eerste gaat Klaas langs bij een diepvriesopslag, waar mensen de hele dag werken bij -27 graden. Hoe houden zij zich warm gedurende het werk? Daarna gaat Klaas langs bij het “Freezlab” in Amsterdam. Om je lichaam te resetten gaan mensen hier in een cabine waar het -110 graden is. Deze extreme kou is voor Klaas niet langer vol te houden dan 3 minuten. Iemand die weet hoe je wel een hele nacht bij zulke lage temperaturen kan doorbrengen is bergbeklimmer Wilco van Rooijen. Hij is Nederlands bekendste bergbeklimmer die al veel bergen heeft bedwongen. In 2008 raakte hij vermist op de berg de K2, maar keerde na 3 dagen levend terug uit de zone des doods. Klaas reist niet af naar de Himalaya, maar kan zijn missie gewoon in Nederland doen. Bij TNO heeft Niels Bogerd, expert thermische fysiologie, een testruimte waar Klaas bij -30 graden een hele nacht mag doorbrengen. Gaat dit Klaas lukken met de tips van Wilco?

Deze week gaat Klaas een duel aan met Nederlands beste golfster. Anne van Dam kwam op haar zesde jaar in aanraking met golf en bleek zo’n talent te zijn dat ze niet meer te stoppen was. In januari 2015 werd ze op haar 19e professional en momenteel is de beste van Nederland. Om haar te kunnen verslaan maakt Klaas gebruikt van de Smart Golf Club. Met deze gadget kan je je swing trainen. Hij heeft ingebouwde sensoren die een hele preciese analyse via een app geven.

En Klaas is voor 1 dag donutbakker! In het land van de donuts, Amerika, bakt Klaas een zelfbedachte donut met vulling van drop en stroopwafels.

Klaas Kan Alles, zaterdag 28 oktober om 17:35 uur op NPO Zapp.