Klaas Kan Alles: Kan Klaas onzichtbaar worden?

Vandaag gaat Klaas een bijna onmogelijke missie aan: “Kan Klaas onzichtbaar worden?” Als eerste gaat Klaas langs bij de TU Delft. Professor doctor Sylvia Pont doet onderzoek naar hoe wij waarnemen, dus hoe wij horen, voelen, proeven, ruiken en zien. Ook het onzichtbaar maken van objecten hoor daar bij. Door te spelen met verschillende lenzen kan ze een stukje van Klaas onzichtbaar maken. Ook onthult ze de techniek achter de eeuwenoude goochelaarstruc de ‘Pepper’s ghost truc’.

Als tweede stap zal Klaas als een kameleon de kleuren en vormen van zijn omgeving opnemen.

Klaas wil uiteindelijk zijn missie gaan halen door een “onzichtbaarheidsmantel” aan te trekken. Met behulp van de nodige techniek moet Klaas in de achtergrond verdwijnen. Vinden magicians Rob en Emiel, bekend van het tv-programma ‘Street Magic’, deze verdwijntruc goed genoeg?

Deze week gaat Klaas ook een duel aan met een glazenwasser. Bovenop een van de hoogste gebouwen van Nederland, de Haagse toren. Klaas heeft een “glazenwasrobot’ als troef, die hem moet helpen een kans te maken tegen een doorgewinterde glazenwasser. Nederlands kampioen glazenwassen Sven van den Burgh bepaalt uiteindelijk wie deze battle op duizelingwekkende hoogte gewonnen heeft.

En Klaas is voor 1 dag sloper van een bikkelhard gebouw…een oude gevangenis.

Klaas Kan Alles, zaterdag 21 oktober om 17:35 uur op NPO Zapp.