Klaas Kan Alles: Kan Klaas op natuurlijke kracht sneller dan een toeristenvoertuig?

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas Kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

De missie van deze week krijgt Klaas uit handen van niemand minder dan Minister Wiebes. De minister heeft Klaas namelijk nodig voor het klimaat. Klaas krijgt de opdracht om uit te zoeken of hij op natuurlijke kracht sneller kan dan een Segway (21 km/h). Daarbij mag Klaas niet tanken, geen elektriciteit gebruiken en niet moe worden. Dat laatste bevalt hem wel!

In zijn zoektocht komt hij als eerste uit bij student Frerik. Iedereen heeft een hekel aan tegenwind, maar Frerik maakt daar juist gebruik van. Hij heeft samen met zijn team een tegenwindauto ontworpen. Op de windauto zit een windturbine die door de wind in beweging wordt gezet. Klaas doet een poging, maar komt er al snel achter dat hij rennend sneller is. Van windkracht stapt Klaas over op paardenkracht. Hij probeert een nieuwe tak van paardensport uit; horseboarding. Een combinatie van paardrijden en mountainboarden. Na een korte training gaat Klaas boarden met paard Shiny. Hard gaat het zeker, maar de zweetdruppels op zijn voorhoofd zijn het bewijs dat je van deze sport helaas wél moe wordt. Klaas doet een ultieme poging op het water. De studenten van TU Delft beweren dat hij zijn missie met een solarboat, een boot op zonne-energie, moet halen. Om de boot nog sneller te laten gaan gebruiken ze een soort vliegtuigvleugels onder water waardoor de boot uit het water wordt gelift. Klaas gaat de wedstrijd aan met een toeristenvoertuig. Lukt het Klaas om het voertuig voorbij te varen?

Iedere week daagt Klaas een BN-er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de nieuwste gadgets. Dit keer neemt Klaas het op tegen Emma Wortelboer. Emma liet tijdens het songfestival al blijken dat haar stembanden goed werken. Dit keer mag ze deze gebruiken in het karaokeduel tegen Klaas. Tijdens het duel gebruiken ze beiden ‘autotune, een kastje waarmee valse noten worden gladgestreken. Wie haalt de hoge noten en krijgt het grootste applaus van publiek?

De droom van velen; je voor 1 dag filmster voelen. Dat kan in San Francisco. Deze stad vormt het decor van talloze films zoals Mrs Doubtfire en The Princess Diaries. Voor het beroep van deze week reist Klaas af naar deze stad.  Hij gaat aan de slag als gids en neemt de toeristen mee langs allerlei beroemde filmlocaties. Heeft Klaas alle kennis over de films paraat en weet hij de aandacht van de toeristen vast te houden tijdens een busrit door deze grote stad?

Klaas Kan Alles, zaterdag 26 oktober om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.