Klaas Kan Alles: Kan Klaas uit handen blijven van de politie?

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas Kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

In deze aflevering krijgt Klaas zijn opdracht van deze week uit handen van Ellie Lust. Zij daagt Klaas uit om uit handen van de politie te blijven. In aanraking komen met de politie is natuurlijk nooit een goed idee, maar mocht het zover komen dan willen de mannen van ‘Hunted’ Klaas wel op weg helpen. Dennis en Tommy vormen samen een team in het tv-programma en weten als geen ander hoe ze iemand moeten opsporen. 

Klaas komt er al snel achter dat de politie werkelijk overal een paar ogen heeft zitten en dat hij van goede huizen moet komen wil hij aan ze ontsnappen. Opzoek naar een beetje snelheid reist Klaas af naar Amerika; het land waar ze dol zijn op politieseries en spectaculaire achtervolgingen. Klaas gaat op bezoek bij voormalig agent Eric. Hij haalt bij Klaas een zogenoemde PIT Manoeuvre uit. Door met zijn politieauto de auto van Klaas aan te tikken komt de auto spinnend tot stilstand. Komt Klaas hier zonder kleerscheuren vanaf?

Voor de ultieme test gaat Klaas in Nederland de strijd aan tegen het drone-team van de politie. Lukt het Klaas om met de juiste gadgets uit handen van deze fanatieke agenten te blijven?

Iedere week daagt Klaas een BN-er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de nieuwste gadgets. Voor het duel van deze week daagt Klaas presentator Tim Senders uit. De mannen maken kennis met de nieuwste rage: landpaddling oftewel suppen op het drogen. Door middel van een stick duw je jezelf voort op een longboard. Landpaddler Mattias Kiel leert ze de juiste techniek en stoomt ze klaar voor de wedstrijd. Wie krijgt deze sport het beste onder de knie en zet de snelste tijd neer?

Voor het beroep van deze week brengt Klaas een bezoekje aan Zundert. Daar vindt een van de grootste bloemenspektakels ter wereld plaats. Voor 1 dag mag Klaas aan de slag als corsobouwer. Johan van der Kloof is corsobouwer in hart en nieren en brengt Klaas dit prachtige vak bij! Doet Klaas het goed genoeg om zich een volwaardig corsobouwer te mogen noemen?

Klaas Kan Alles, zaterdag 16 november om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.