Klaas Kan Alles: Kan Klaas zijn hartslag constant houden in een stressvolle situatie?

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas Kan Alles draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. 

Deze week worden de zenuwen van Klaas flink op de proef gesteld. De grote vraag daarbij is: “Kan Klaas zijn hartslag constant houden in een stressvolle situatie?”.

De meeste mensen gaan voor hun plezier in een achtbaan zitten, maar Klaas vindt rollercoasters verschrikkelijk stressvol. Tijdens een rit in de Fury, de snelste achtbaan van de Benelux, test Klaas hoe hoog zijn hartslag is.

Om te trainen hoe Klaas zijn hartslag stabiel kan houden in stressvolle situaties gaat hij langs bij kunstenaar en designer Daniël de Bruin uit Utrecht. Hij heeft de Neurotransmitter 3000 gebouwd. Deze privé-kermisattractie draait harder als de hartslag van Klaas laag en constant blijft.

Jacques van Damme is Mindfullness trainer en stoomt aanstormende politieagenten klaar voor stressvolle situaties. Hij geeft Klaas tips en tricks voordat hij de ultieme proef moet ondergaan. Lukt het Klaas om zijn hartslag constant te houden tijdens een ritje met de snelste zipline ter wereld? Deze zipline in Wales kan een snelheid halen van 200 km per uur.

Iedere week daagt Klaas een BN-er uit voor een duel. In deze strijd maken ze gebruik van de nieuwste gadgets. Deze week neemt hij het op tegen de leadzanger van Chef’Special: Joshua Nolet. Wie kan er sneller efoilen? ‘Efoilen’ is de nieuwste trend in de surfsport. Met de combinatie van een hydrofoil (een lange vin met draagvleugel) en een kleine maar oersterke elektrische motor, kun je varen waar je maar wil. Als je snel genoeg gaat vlieg je over het water.

Voor het beroep van deze week wordt Klaas in het pittoreske Abcoude aan het werk gezet als brugwachter. Op zijn fietsje en een roodgloeiende telefoon in zijn hand wordt Klaas van hot naar her gestuurd. Lukt het hem om de bruggen op tijd te openen op het drukke water van Abcoude?

Klaas Kan Alles, zaterdag 19 oktober om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.