Klaas Kan Alles seizoen 2, aflevering 1

“Kan Klaas een blikseminslag overleven?”

Vandaag start het tweede seizoen van het populair-wetenschappelijke familieprogramma Klaas Kan Alles (vanaf 11 september elke zondag om 17.30 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp). Hierin draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets. Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen. Lukt het hem om een blikseminslag te overleven? Kan hij 150 meter onderwater zwemmen zonder zuurstof? En kan Klaas net zo hard rennen als Dafne Schippers?

Ook probeert Klaas in iedere aflevering een bijzonder beroep uit, waarvan je het bestaan niet vermoedt. Hij wordt voor even een achtbaantester, een golfballenduiker en een cowfitter (een koeienkapper). Dit zorgt voor wederom hilarische momenten en voor het verhogen van de hartslag van Klaas in dit tweede seizoen van Klaas kan Alles.

In de eerste aflevering krijgt Klaas de opdracht: Kan hij een blikseminslag overleven? Als eerste gaat hij langs bij NOS-weerman Gerrit Hiemstra om alles te weten te komen over bliksem. Vervolgens laat wetenschapsjournalist Diederik Jekel met een bijzonder apparaat Klaas ervaren hoe het is om onder stroom te staan. Maar dit is nog niks vergeleken met een echte blikseminslag.

Klaas gaat daarom verder naar de TU Delft want daar hebben ze de kooi van Faraday. Als je hierin staat beschermt de kooi je tegen blikseminslagen. Maar vrienden Arjan en Arjan hebben een speciaal pak ontwikkeld waarmee je jezelf kan beschermen tegen de bliksem. Bovendien hebben ze een indrukwekkende stellage waarmee een bliksemschicht wordt nagebootst. Durft Klaas het aan om in dat pak de bliksem te ontvangen en haalt hij de missie: Kan Klaas een blikseminslag overleven?

Ook gaat Klaas in deze aflevering een duel aan met kok Michael Verswijveren van restaurant Fifteen in Amsterdam. Wie bakt de beste biefstuk en de beste zalm? Gelukkig krijgt Klaas een slimme pan die hem hopelijk helpt de strijd te winnen. Aan BinnensteBuiten-kok Alain Caron om te proeven en te beoordelen wie het lekkerste gerecht heeft klaargemaakt.

En Klaas mag voor één dag autorensport-official zijn tijdens de Max Verstappen-dagen op het Circuit Zandvoort. Hij leert van Patrick Amants welke vlaggen wanneer worden ingezet en dat het soms best een gevaarlijk beroep kan zijn. En wat vindt Formule 1-coureur Max Verstappen van de vlag-kunsten van Klaas?

Klaas Kan Alles vanaf 11 september elke zondagmiddag om 17.30 uur op NPO Zapp. Herhaling vrijdag 16 september 2016, 17:15 op NPO Zapp.