Klaas Kan Alles seizoen 2, aflevering 2

“Kan Klaas surfen zonder golven?”

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma ‘Klaas Kan Alles’ bewijst Klaas van Kruistum dat hij (bijna) alles kan! Hij gaat 'onmogelijke' uitdagingen aan, oefent de meest moeilijke beroepen uit en daagt mensen die toppers zijn in hun beroep uit om het tegen hem op te nemen.

In deze tweede aflevering krijgt Klaas de opdracht: Kan Klaas surfen zonder golven? Als eerste gaat Klaas langs bij Rick Daman. Hij is expert op het gebied van het suppen, oftwel stand up paddling: staand peddelen op een surfplank. Het lukt Klaas om te blijven staan op een surfplank, maar het gaat hem nog niet snel genoeg. Dus roept hij hulp in van Europees skimboard-kampioen Adrien Raza. Maar de echt oplossing om deze missie te halen komt uit Duitsland: een elektrisch surfboard waarmee Klaas met ruim 40 km/h door het water kan surfen.

Klaas gaat in deze aflevering een duel aan met de 23-jarige bowlingkampioen Ramon Hilferink. Hij haalde brons op de Europese kampioenschappen en behaalde de 5de plek bij  WK jeugd. Bovendien bowlt hij op hoog niveau in Amerika. Maar gelukkig krijgt Klaas een slimme gadget die hem hopelijk helpt om de strijd tegen Ramon te winnen. Wie van hen gooit de meeste strikes en wint?

Maar ook reist Klaas af naar groot pretpark in Duitsland om op pad te gaan met een achtbanentester. Voor dag en dauw moet Klaas op om alle achtbanen van het pretpark te controleren en te testen, nog voordat bezoekers erin mogen. Is de maag van Klaas sterk genoeg om één dag achtbaantester te zijn?

Klaas Kan Alles, zondag 18 september om 17.30 uur op NPO Zapp.