Klaas Kan Alles seizoen 2, aflevering 4

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma ‘Klaas Kan Alles’ bewijst Klaas van Kruistum dat hij (bijna) alles kan! Hij gaat 'onmogelijke' uitdagingen aan, oefent de meest moeilijke beroepen uit en daagt mensen die toppers zijn in hun beroep uit om het tegen hem op te nemen.

In deze aflevering krijgt Klaas de missie: “Kan Klaas 100 meter rennen in 10 seconden?”  Al snel komt hij erachter dat dit haast onmogelijk is. Usain Bolt deed het in minder seconden en won daarmee Goud op de Olympische spelen in Brazilië afgelopen zomer. Klaas besluit eerst langs hardloper Bram Som te gaan. De atleet geeft hem tips hoe hij zijn hardloopsnelheid kan verbeteren. Dan volgt een uitgebreide bodycheck, zodat Klaas weet hoe hij zijn snelheid kan verbeteren. Maar de ultieme oplossing vindt Klaas in Londen. Daar ontmoet hij Simeon Dignam-Crotty, expert met jumping stilts. Los van grote stappen maken is hij ook een van de beste springers in zijn vak. Op een Londense atletiekbaan probeert Klaas met deze stilt de 100 meter te rennen in 10 seconden. Wint hij de Gouden medaille?

Verder gaat Klaas opnieuw een duel aan met professioneel visser Marco Kraal van Vis-TV.
Vorig seizoen probeerde Klaas hem met de nieuwste visgadgets hem te verslaan. Dit jaar wil Klaas revanche. Met nog geavanceerdere spullen wil hij dit duel winnen. Lukt het Klaas om een grotere vis te vangen dan Marco?

En Klaas oefent vandaag een dagje het beroep uit van professioneel Lego-kunstenaar Dirk Denoyelle. Hij is een van de veertien die wereldwijd een certificaat hiervoor heeft. In zijn atelier vlakbij Antwerpen liggen drie miljoen blokjes.

Klaas Kan Alles, zondag 2 oktober om 17.30 uur op NPO Zapp