Klaas Kan Alles seizoen 2, aflevering 6

In het populair-wetenschappelijke familieprogramma ‘Klaas Kan Alles’ draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets.
Presentator Klaas van Kruistum krijgt elke week een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.

Deze week krijgt Klaas de bijna onmogelijke missie: “Kan Klaas een drie-gangen-menu bereiden op zonnekracht?”. Eerst roept Klaas hulp in van TV-kok Pierre Wind. In de brandende zon proberen ze een eitje te bakken op de motorkap van een auto. Daarna gaat hij aan de slag me een nieuwe gadget, een barbecue die werkt op zonlicht. Samen met presentator Koert-Jan de Bruijn, presentator van “Ik BBQ voor jou” probeert Klaas kipsatés  klaar te maken. Maar om een echt drie-gangen-menu te kunnen bereiden met uitsluitend zonnekracht gaat Klaas naar de Universiteit van Twente. Daar hebben ze misschien de oplossing voor zijn missie. Het resultaat wordt beoordeeld door culinair recensent (en bijna Slimste mens van dit seizoen) Joel Broekaert.

Verder gaat Klaas een duel aan met Erik Hulzebosch. Klaas probeert met elektrische skates de schaatser te verslaan op een skeeler-parcours.
En Klaas is voor 1 dagje ‘Stunt coördinator vuur‘ op de set van de nieuwe Nederlandse speelfilm ‘Storm’. Er wordt een spannende scene opgenomen waarbij acteur Yorick van Wageningen in de brand wordt gestoken. Lukt het Klaas om alles in goede banen te leiden?

Klaas Kan Alles, zondag 16 oktober om 17:30 uur NPO Zapp