Klaas Kan Alles Winterspecial: Kan Klaas een medaille winnen op de Olympische Winterspelen?

Op vrijdag 22 en vrijdag 29 december zijn er twee extra uitzendingen van het populair-wetenschappelijke familieprogramma “Klaas Kan Alles” te zien op Zapp/NPO3. In dit programma draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets.

Presentator Klaas van Kruistum krijgt ook in deze winterspecials een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.

In de tweede winterspecial probeert Klaas een antwoord te krijgen op de vraag: “Kan Klaas een medaille winnen op de Olympische Winterspelen?”. Schaatser Jochem Uytdehaage haalde twee keer goud en 1 keer zilver op de Winterspelen in 2002 en aan hem de eer om Klaas deze haast onmogelijke missie te geven. Omdat schaatsen niet de sterkste kant is van Klaas probeert hij het eerst bij de steeds populairder wordende wintersport Curling. Vervolgens reist Klaas af naar Oberhof. In een enorme indoor skihal leert Klaas de wintersport biatlon (langlaufen en schieten), van de beste Nederlandse ex-biatleet en nu commentator van Eurosport, Herbert Cool. In Winterberg moet Klaas zijn zenuwen in bedwang houden als hij met een echte bob de officiële bobsleebaan af gaat.

Ook in de winter-afleveringen probeert Klaas een bijzonder beroep uit. Deze keer is Klaas voor 1 dag sneeuwbulldozer-bestuurder. Klaas kan niet wachten om de sneeuwbulldozer te mogen bedienen.

Daarnaast gaat Klaas elke aflevering een duel aan met een professional. Deze week tegen een sneeuwbalgooier. Yukigassen (sneeuwbalgevecht) is in Japan ontstaan en is daar een officiële sport. Het is een beetje zoals paintballen, als je geraakt bent, moet je het veld verlaten. Ook in Finland is deze sport populair en Klaas gaat daar het duel aan tegen de sterspeler van het Finse team dat al vijf keer op rij Europees kampioen is geworden.

Klaas Kan Alles Winterspecial: Vrijdag 29 december 2017, 17:10 uur op NPO Zapp.