Klaas Kan Alles Winterspecial: Kan Klaas sneller een sneeuwhelling op dan een skilift?

Op vrijdag 22 en vrijdag 29 december zijn er twee extra uitzendingen van het populair-wetenschappelijke familieprogramma “Klaas Kan Alles” te zien op Zapp/NPO3. In dit programma draait alles om technologie, wetenschap en slimme gadgets.

Presentator Klaas van Kruistum krijgt ook in deze winterspecials een aantal spannende opdrachten die hij met behulp van technologie en wetenschap probeert te laten slagen.

In de eerste winterspecial probeert Klaas een antwoord te krijgen op de vraag: “Kan Klaas sneller een sneeuwhelling op dan een skilift?” In het Finse skigebied Ounasvaara onderzoekt Klaas eerst hoe snel een skilift gaat. Met speciale, opblaasbare sneeuwschoenen probeert Klaas het eerst te voet. Daarna met een speciale snowbike. Hierbij krijgt hij hulp van David Nordemann, Nederlands kampioen –onder de 23- mountainbiken. In SnowWorld nemen ze de proef op de som. Lukt het Klaas in de finale van deze uitzending om met een spectaculaire gadget sneller boven te zijn dan de skilift?

Ook probeert Klaas in de winterafleveringen een bijzonder beroep uit. Onlangs had een Fins hotel een bijzondere vacature, een droombaan: Noorderlichtspotter. Het Arctic Snowhotel biedt de speciale Aurora- alarmservice aan. Als Noorderlichtspotter kijk je de hele nacht naar de hemel en maak je de hotelgasten wakker als het Noorderlicht te zien is. Inmiddels is de vacature opgevuld door Jesse Koponen; Klaas mag voor 1 nacht zijn beroep uitoefenen. Nu maar hopen dat het Noorderlicht die nacht te zien is.

Ook gaat Klaas elke aflevering een duel aan met een professional. Met behulp van de nieuwste gadgets probeert hij vandaag de Wereldkampioen snert koken, Michel Rekers, te verslaan. TV-kok en jurylid Julius Jaspers zal bepalen welke snert de lekkerste is.

Klaas Kan Alles Winterspecial, vrijdag 22 december 2017, 17:10 uur op NPO Zapp.