Klaas kan Alles: Zo snel als een haai

Klaas krijgt in de uitzending van 5 december (19.30 uur, NPO Zapp) de opdracht: kan hij harder zwemmen dan een haai? Hij onderzoekt eerst met topzwemster Inge Dekker hoe hard je eigenlijk kunt zwemmen zonder hulpmiddelen en wat de snelste zwemslag is. Vervolgens gaat hij langs bij vinzwemmer Sven Kuin. Die zwemt met behulp van reusachtige zwemvliezen en haalt behoorlijke snelheden. Ten einde raad gaat Klaas in Amerika op zoek naar een apparaat dat hem kan laten ontsnappen aan de duizelingwekkende snelheid van een haai.

Ook gaat Klaas een duel aan met ervaren verhuizer Rob Grootveld. Klaas krijgt de beschikking over een technisch hoogstandje van een Delftse startup: de Laevo. Een apparaat waarmee tillen ineens een stuk makkelijker wordt. Maar lukt het hem om daarmee een enorm sterke verhuizer te verslaan?

Verder probeert Klaas een dag lang een beroep uit waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Deze keer is hij te gast op Schiphol waar hij een dag lang mag proberen of het beroep van airmarshaller iets voor hem is. David Scholten is al jaren marshaller en zorgt er met een paar simpele rode bordjes voor dat reusachtige vliegtuigen weten hoe en waar ze moeten parkeren. Durft Klaas het aan om zo’n enorm gevaarte de goede kant op te sturen?

Klaas kan Alles, zaterdag 5 december om 19.30 uur op NPO Zapp.