Klaas Kan Alles: Zonder handen autorijden

In deze aflevering (zaterdag 12 december, 19.30 uur, NPO Zapp) krijgt Klaas de opdracht: kan hij auto rijden zonder handen? Hij onderzoekt eerst met rij-instructeur Leen Middag wat er eigenlijk gebeurt als je probeert auto te rijden zonder met je handen het stuur aan te raken. Vervolgens krijgt hij hulp van Yvonne Duijndam, zij heeft een aangepaste auto met een voetstuur. Uiteindelijk komt Klaas terecht bij TNO in Helmond. Zij ontwikkelen op dit moment de zelfrijdende auto. De grote vraag is: kan Klaas daarmee aan de opdracht voldoen?

Verder gaat Klaas een duel aan met schaapherder Marijke Dirkson en haar hond Moss. Ze proberen allebei zo snel mogelijk een kudde schapen van de ene plek naar de andere te krijgen. Klaas doet dat natuurlijk net even anders dan anders: hij probeert het met een drone. Kijken of het lukt om daarmee Marijke en Moss te verslaan.

Ook probeert Klaas een dag lang een beroep uit waarvan je het bestaan niet eens vermoedde. Deze keer loopt hij een dagje mee met filmgeluid-artiest Ronnie van der Veer. Ronnie zorgt er voor dat bioscoopfilms zo spectaculair mogelijk klinken. In zijn studio heeft hij allerlei spullen staan om de meest vreemde geluiden na te maken. Klaas mag zich uitleven op geluiden voor de nieuwe SpangaS film!

Klaas Kan Alles, zaterdag 12 december om 19.30 uur op NPO Zapp.