Kruispunt - aan de vooravond van Allerzielen: Ritme van troost

In Kruispunt rond Allerzielen het bijzondere verhaal van Luna Zegers. Als ze 25 jaar oud is komt ze alleen op de wereld te staan. In korte tijd overlijden haar ouders èn haar zus. Ondergedompeld in rouw gaat Luna op zoek naar troost. Ze komt uit in Spanje, waar ze als eerste buitenlander de opleiding tot flamenco-zangeres met succes afrondt. In de liederen kan ze haar pijn en verdriet kwijt. Ze is inmiddels 43 en schreef een requiem voor haar overleden familie. Haar boek Solo, verschijnt dit najaar.

Ze leeft tegenwoordig in twee werelden, Spanje en Nederland. Ze treedt hier  geregeld op en ook in Barcelona is ze een veelgevraagd flamencozangeres. Het zijn roerige tijden in de stad, inmiddels haar tweede thuis. In augustus is Luna op de drukke Ramblas als daar een bestelbusje 13 mensen de dood insleurt. Het busje komt vlak voor haar voeten tot stilstand.

Door de onrust over de onafhankelijkheidsidealen van de Catalanen durft Luna geen lied meer aan te heffen in het openbaar, want flamenco, zo vertelt ze, wordt gezien als iets Spaans en is dus omstreden.

Kruispunt filmt Luna in Spanje en volgt haar in Nederland als ze op bezoek gaat bij de beste vrienden van haar ouders die ze wil laten weten hoe haar autobiografie Solo er uit komt te zien.
Kruispunt, zondag 29 oktober om 23.10 uur op NPO 2.