Eva Jinek tekent nieuw 3-jarig contract bij KRO-NCRV

Eva Jinek tekende vandaag een nieuw driejarig contract bij KRO-NCRV. De journaliste en presentatrice is sinds 2013 aan KRO-NCRV verbonden en is het gezicht van de talkshow Jinek. Dit najaar is Eva Jinek te zien in De Verenigde Staten van Eva, waarin ze door haar geboorteland Amerika reist. In januari 2017 start een nieuw seizoen van Jinek.

De KRO-NCRV is trots dat er meer pluriformiteit in het publieke bestel is gekomen met de komst van de talkshow van Eva. Mediadirecteur Taco Rijssemus stelde in 2012 al dat het niet wenselijk is dat alle talkshows door een omroep gemaakt worden. Met het succesvolle Jinek kwam daar een einde aan.

Taco Rijssemus: “Eva is een vakvrouw, die het KRO-NCRV gevoel op overtuigende wijze in een talkshow heeft weten te vangen. Ze verenigt scherpte met warmte en oog voor de menselijke maat. We zijn heel trots op het succes van Eva en zijn nu in gesprek over volgend jaar. De NPO zal na de zomer bekend maken hoe het schema er uit gaat zien”.

Eva Jinek is zeer te spreken over de kansen die ze heeft gekregen van KRO-NCRV. “Het was een droom om een dagelijkse talkshow te maken en het is fantastisch dat we Jinek verder kunnen uitbouwen. De afgelopen jaren voelde ik me erg thuis bij de collega’s van KRO-NCRV en ik heb ontzettend veel zin om er de komende jaren opnieuw vol voor te gaan”.

De Verenigde Staten van Eva is dit najaar te zien op NPO 1. De talkshow Jinek is in januari 2017 terug op tv.