KRO Vierdaagselopers halen € 5.000 euro op voor Resto VanHarte

Lopen doe je niet alleen voor jezelf, ook voor anderen. Dit bewezen 500 Vierdaagse-wandelaars die namens de KRO 5.000 euro ophaalden voor Resto VanHarte. Gisteren op de slotdag van dit grootste wandelevenement van Nederland overhandigden KRO-NCRV-directievoorzitter Coen Abbenhuis en presentator Fons de Poel een geldcheque aan Resto VanHarte-oprichter Fred Beekers en directeur Rob Kars. De actie werd gehouden in het kader van de maatschappelijke betrokkenheid van omroepbedrijf KRO-NCRV, dat dit jaar een bijdrage levert tegen eenzaamheid in de Nederlandse samenleving. 

Het is inmiddels traditie: de wandelgroep van KRO-leden op de Vierdaagse. 500 van deze leden liepen de afgelopen vier dagen voor het goede doel. De KRO Vereniging doneert per deelnemende wandelaar € 10,- aan stichting Resto VanHarte. Directievoorzitter Coen Abbenhuis over deze betrokken actie van de KRO: 'Wij willen mensen verbinden. Dat doen we fysiek op de Vierdaagse met onze KRO-wandelaars. Want we zijn meer dan een omroep, we zijn een vereniging die midden in de samenleving staat. Dit najaar staat voor ons de Week tegen Eenzaamheid centraal en met dit initiatief tijdens de Vierdaagse willen we het warme hart van onze leden tonen.'

Het gekozen goede doel, Resto van Harte, vindt dat iedereen erbij hoort in de samenleving en biedt een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat is hard nodig, want 1 op de 3 Nederlanders voelt zich eenzaam. Op 35 locaties in het land organiseert Resto VanHarte lekkere en betaalbare drie-gangen-diners voor wijkbewoners met diverse achtergronden.