RTL presentator Daan Nieber maakt overstap naar KRO-NCRV


Presentator Daan Nieber (1980) gaat vanaf 2016 programma’s maken voor KRO-NCRV. Daan presenteert op dit moment het RTL programma Editie NL. Bij de KRO-NCRV wordt hij toegevoegd aan het team van Keuringsdienst van Waarde. Daarnaast gaat hij samen met Katja Schuurman een nieuw reisprogramma maken. 

Daan Nieber: "Iedereen heeft wel een werk gerelateerde bucketlist. Op die van mij staan de programma's die ik nu bij de KRO-NCRV mag gaan maken. Programma's die zowel inhoudelijk als qua vorm steengoed zijn, zoals de Keuringsdienst van Waarde. Ik ben er trots op daaraan mee te mogen werken."

Taco Rijssemus, media-directeur KRO-NCRV: “Ik ben erg blij met de komst van dit nieuwe, jonge en frisse talent. Daan is nieuwsgierig, scherp en altijd uit op een inhoudelijk verhaal. Ik ben ervan overtuigd dat hij met deze eigenschappen een waardevolle aanvulling is voor onder andere het huidige team van de Keuringsdienst van Waarde.”

Daan Nieber studeerde Cultuurwetenschappen aan de Universiteit Maastricht. Daarna ging hij aan de slag bij onder andere IDTV, AT5 en Veronica. In 2010 stond hij aan de wieg van PowNews. Hij heeft daar 2 jaar als verslaggever gewerkt. In 2014 maakt hij de stap naar RTL4, waar hij dagelijks Editie NL presenteert.