Net ff anders

Marlijn Weerdenburg presenteert vanaf dinsdag 7 januari het nieuwe KRO-NCRV programma Net ff anders. In deze serie volgt ze zes jongvolwassenen met een lichte verstandelijke beperking. Ze hebben allemaal dezelfde droom: een zo normaal mogelijke toekomst opbouwen waarin ze een baan hebben, een eigen huis, een relatie en kinderen. Ze verlangen vurig naar hetzelfde leven als hun leeftijdsgenoten. Ze willen zelfstandig met de trein of bus reizen, met vakantie zonder hun ouders en vertrouwd zijn met mensen. Tijdens de serie ontdekken ze samen dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Net ff anders biedt een eerlijk en kwetsbaar inkijkje in hoe het is om op dagelijkse basis te worstelen met hetgeen voor ‘de buitenwereld’ zo gewoon is.

In Nederland zijn er tienduizenden mensen voor wie de maatschappij net iets te snel gaat. Aan de buitenkant is niet te zien dat er iets met ze aan de hand is en juist daarom is meekomen met het alledaagse leven moeilijk. In Net ff anders volgen we Mitchell, Sander, Sanne, Shanice, Veerle en Vincent. Ze gaan alle zes aan de slag met dingen die door hun beperking tot nu toe niet lukken. Marlijn kijkt niet alleen mee, maar helpt ze ook op weg in deze voor hen zo belangrijke ontwikkeling.

Elke aflevering staat één persoon centraal. Met zijn zessen gaan ze aan de slag om te zorgen dat iedereen zijn/haar ontwikkeling doormaakt. Ze zijn een hechte vriendengroep geworden, want ze delen iets belangrijk. Ze zijn Net ff anders.

Net ff anders, vanaf dinsdag 7 januari, 6 afleveringen, om 21.15 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.