BISSCHOP VAN ROTTERDAM ZEGENT BLOEMEN VOOR DE ZORG

Mrg. Hans van den Hende, bisschop van Rotterdam, zegent vanmiddag om 15.00 uur de 20.000 rozen die KRO-NCRV vandaag naar ziekenhuizen in Nederland gaat brengen. De rozen, beschikbaar gesteld door Meijer Roses, zijn een eerbetoon en een dankbetuiging aan het medisch personeel van Nederland.

De bisschop zegent elk jaar de bloemen die vanuit Nederland naar Rome gaan voor de Paasviering op het Pietersplein. Dit jaar is daar vanwege de corona-crisis vanaf gezien en zal de paus voor het eerst sinds decennia geen ‘Bedankt voor de bloemen’ de wereld insturen. KRO-NCRV bezorgt ze vandaag bij ziekenhuizen door heel Nederland en het programma Kruispunt maakt er opnamen van. Ze brengen ze onder andere naar Franciscus Gasthuizen in Rotterdam, het Amphia Ziekenhuis in Breda, de Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar en Den Helder, het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en het Laurentius Ziekenhuis in Roermond. Bisschop van den Hende wil deze rozen voor de helden van de zorg graag zijn zegen meegeven.

Vanuit het hart
Bloemist Paul Deckers, als hoofdarrangeur verantwoordelijk voor de versiering op het Pietersplein: ‘Bloemen spreken de taal van alle mensen en barmhartigheid komt van alle kanten. Hij is erbij als de rozen voor de zorg worden gezegend door mgr. Hans van der Hende, bisschop van Rotterdam.

Naar elkaar omkijken
Met een bloementaxi gaat Kruispunt naar verschillende ziekenhuizen in Nederland, waar de bloemen in ontvangst worden genomen door verpleegkundigen. Zij waarderen dit hart onder de riem, en het motto dat KRO-NCRV hieraan geeft: 'Wij kijken om naar de helden in de zorg, omdat jullie omkijken naar Nederland.'

Kruispunt, maandag 23 maart om 22.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.