Kruispunt: Liefde op leeftijd

Op Valentijnsdag brengt Kruispunt een ode aan de liefde op leeftijd. Een uitzending over nieuwe liefdes en relatiebemiddeling op latere leeftijd. Want hoe oud je ook bent, je bent nooit te oud voor liefde.

Nico Klein vond op zijn 80e zijn jeugdliefde Judith terug. Na de dood van zijn vrouw ontdekte hij bij haar opnieuw de liefde: ‘ Dit heeft zo moeten zijn. We hebben beiden goede huwelijken gehad en het is prachtig dat dit op onze leeftijd nog is gebeurd.’

Bep (75) en Bob (80) ontmoetten elkaar een paar jaar geleden bij de camperclub voor alleenstaanden. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Ze wonen nog niet bij elkaar, maar hebben wel een chaletje in een prachtig natuurgebied gekocht. En ze trekken er ook nog steeds met de camper op uit. Onlangs vierden ze met beider families en vrienden een groot feest, omdat ze blij zijn dat ze samen zijn.

Het gaat niet altijd vanzelf meldt Toiny Jansen, eigenaar van Relatiebemiddeling 60 plus. Soms zijn mensen kwetsbaar. Dat is ook de valkuil met internet. Hij gaat bij mensen langs, maakt een profiel en zoekt naar een eventuele partner.  Als hij mensen bij elkaar brengt, blijft hij contact houden.

Kruispunt gaat op pad met Toiny Jansen, naar Joke (70) en Bernd (75). Beiden zoeken een partner en schrijven zich in voor bemiddeling. Bernd: ‘Voordat mijn vrouw overleed hebben we hier een heel open gesprek over gehad. Zij wilde graag dat ik verder ging en niet alleen bleef. Dat zou ik voor haar ook hebben gewild.’

Kruispunt,  zondag 14 februari om 23.05 uur op NPO 2