Kruispunt: Om die liefde gaat het - deel 2

De ziekte Alzheimer heeft een steeds grotere invloed op het leven van voormalig dominee Pieter van den Beukel en zijn vrouw Barbara die met veel liefde voor hem zorgt. Pieter zegt zelf over zijn ziekte: “Alzheimer, ken je dat? Het is niet echt een sympathiek figuur…”.  En: “Ik word er gek van..., ik weet niet meer wat ik moet. Ik kan het niet. Ik ben het niet…”.  En Barbara zegt: “Als iemand vraagt hoe het gaat, zeg ik heel eerlijk: het is heel moeilijk.” 

Afscheid en herinnering
Na de onverwachte dood van haar man Pieter blikt Barbara, met het geloof als baken, terug op deze confronterende periode en droomt over de tijd dat alles nog goed was. “Wie was hij voor mij? Eigenlijk zoals ik hem gekend heb in de goede tijd. Dat andere zakt gewoon op de een of andere manier weg”. Ook kijkt zij voorzichtig vooruit naar de naderende hereniging.

Gemaakt door zoon
Een bijzonder intiem en ontroerend portret van een huwelijk in zijn meest kwetsbare jaren, waarin man en vrouw ondanks de ziekte Alzheimer tot het einde toe liefdevol met elkaar omgaan. De film is gemaakt door hun zoon, filmer en fotograaf Jaap van den Beukel. Hij legde het leven van zijn ouders vanaf 2011 tot 2012 van nabij vast. De terugblik met zijn moeder volgt enkele jaren later.
Kruispunt, zondag 10 februari om 23.10 uur op NPO 2.