Mag het wel of mag het niet: MAG DAT?!

Donderdag 24 januari start de nieuwe reeks MAG DAT?! In acht afleveringen neemt Anita Witzier de kijker, samen met teamcaptains Jörgen Raymann en Pieter Derks, mee door het web van wetten en regels in Nederland. Met een tweetal gasten proberen ze antwoord te geven op even onzinnige als relevante vragen, over wat er wel of niet is toegestaan in onze maatschappij. Rechter Ritsaert Mulderije zorgt voor de juridische uitleg. Wat mag je zoal met een inbreker doen als je die op heterdaad betrapt? Mag je je eigen gestolen fiets weer terug stelen als je die op straat tegenkomt? En mag je iemand met poep insmeren als die net jouw hond in de lucht heeft gegooid? MAG DAT?!

Anita Witzier: “MAG DAT?! neemt op een ludieke manier allerlei wetten en regels onder de loep. De scheidslijn tussen wat wel en wat niet mag is soms ontzettend dun. Mag je bijvoorbeeld van alles op je eigen lichaam laten tatoeëren? Er gebeuren vaker dan je denkt idiote dingen, waar mensen gewoon mee wegkomen, maar… soms ook niet. MAG DAT?! is een informatief en vooral grappig spelprogramma. En een feestje om te presenteren.”

In elke aflevering worden de teamcaptains Jörgen en Pieter bijgestaan door twee gasten. In de eerste aflevering, op donderdag 24 januari, maken Bridget Maasland en Tim den Besten hun opwachting. Daarna is het de beurt aan:

Aflevering 2, donderdag 31 januari: Daan Boom en Marlijn Weerdenburg
Aflevering 3, donderdag 7 februari: Miljuschka Witzenhausen en Alain Caron
Aflevering 4, donderdag 14 februari: Evi Hanssen en Gijs Staverman
Aflevering 5, donderdag 21 februari: Klaas van Kruistum en Cecile Narinx 
Aflevering 6, donderdag 28 februari: Maik de Boer en Marit van Bohemen 
Aflevering 7, donderdag 7 maart: Dennis Weening en Tess Milne
Aflevering 8, donderdag 14 maart: Winston Gerschtanowitz en Sofie van den Enk

MAG DAT?!, vanaf donderdag 24 januari, 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.