Feminisme anno 2018 in Me Jane You Tarzan?

In de nieuwe KRO-NCRV serie Me Jane You Tarzan? gaan presentatoren Sofie van den Enk en Ersin Kiris op onderzoek uit naar het huidige feminisme in Nederland. Hoe is het daarmee gesteld en wat zijn de gevolgen daarvan? Welke stereotypen bestaan er, welk effect hebben die op de huidige maatschappij en wat zijn de feiten wanneer je mannen en vrouwen met elkaar vergelijkt?  

In vijf afleveringen behandelen Sofie en Ersin de onderwerpen seksualiteit, het menselijk lichaam, opvoeding, beeldvorming en werk. Binnen elk onderwerp worden er vragen gesteld, zoals: wat is de oorsprong van me too en is er biologisch gezien wel een verschil in seksuele beleving tussen mannen en vrouwen? Wat levert een meer gender-neutrale opvoeding onze kinderen en daarmee onze maatschappij op? Op welke manier houdt de reclamewereld gender-stereotypering in stand en wat zijn de gevolgen daarvan? En tot slot: Wat kunnen we doen aan bijvoorbeeld de loonkloof tussen mannen en vrouwen?

Mediadirecteur Jochem de Jong: ‘’Me Jane You Tarzan? kan je kijk op feminisme veranderen. Op een leerzame en humoristische manier zet het de kijker aan het denken. Met respect voor elke deelnemer onderzoeken Sofie en Ersin alle uitersten en geven je de kans om feminisme anno 2018 vanuit verschillende invalshoeken te ervaren.’’

Elke aflevering heeft een journalistieke insteek, met een vleugje humor en levert een ieder veel nieuwe inzichten op.

Over KRO-NCRV
Wij willen met onze bevlogen en optimistische programma’s de samenleving prikkelen en inspireren om meer naar elkaar om te kijken. Wij geloven in een liefdevolle samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving die draait om iets minder ‘mij’, en iets meer ‘wij’.

Me Jane You Tarzan?, vanaf woensdag 21 november om 21.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 3