KRO Memories Extra: bijzondere ontmoetingen

In deze derde uitzending van KRO Memories Extra (maandag 15 juni, 21.25 uur, NPO 1) zien we het romantische verhaal van Frank en Paco. Anita die samen met Paolo de logeerkamer gereedmaakt en de muzikale liefde tussen Peter en Liliane.

Een onmogelijk verhaal
Vier romantische dagen brachten Frank en Paco samen door in Madrid. Nu, 23 jaar na hun afscheid, gaat Frank terug naar Spanje. Hij gooide de oude foto’s weg en probeerde andere relaties maar Frank kon Paco nooit vergeten. Waarom niet? En wat voor reden heeft Frank om te denken dat hun gevoelens er misschien nog zijn? Tarotkaarten en een magische ervaring in het Pantheon in Rome zijn voor Frank voortekenen dat hij Paco niet alleen zal terugzien maar dat hun liefde weer kan opbloeien. Enorme verwachtingen van Frank die bij een weerzien met Paco natuurlijk ook flink het deksel op de neus kan krijgen. Naïef of niet, KRO Memories volgde Frank naar Spanje en was getuige van een zeer bijzondere ontmoeting.

Een mooie toekomst
Ruim een jaar geleden zag Paolo zijn jeugdliefde Rosalba terug in Noord-Italië. De 60-jarige Paolo woont op dat moment in Nederland, maar durfde nooit eerder terug te gaan naar de streek waarin hij opgroeide. Hij bracht als jonge Italiaan zijn hele jeugd door in een kindertehuis. Het lichtpuntje in zijn leven is zijn Rosalba. Samen met Paolo gingen we terug naar het kindertehuis, zijn oude school en het ouderlijk huis van Rosalba. Bij de ontmoeting wist Paolo door alle emoties amper een woord uit te brengen. Na al die jaren kon hij eindelijk met haar praten. Nu, ongeveer een jaar later, is Rosalba speciaal voor hem in Nederland. Anita bezoekt Paolo en helpt hem bij het klaarmaken van de logeerkamer. Wat betekent het hernieuwde contact met Rosalba voor Paolo?

Weer net als toen
Als zanger van de jaren ’60 band The Mods, belandt Peter als 20-jarige jongen in Nice. Daar treedt hij op in een trendy club en ontmoet de zwoele Française Liliane. De Côte d´Azur biedt hen alle gelegenheid tot romantische uitstapjes en maandenlang zijn ze vrijwel dag en nacht samen. Liliane krijgt een baantje als au-pair in Engeland waar de verliefde Peter haar gaat opzoeken. Helaas blijkt de liefde ineens aardig bekoeld. In 2012 zien ze elkaar na bijna 50 jaar terug en opnieuw bloeit er een diepe vriendschap op. Dankzij de hulp van Liliane heeft Peter weer een volle agenda. Hij treedt regelmatig op in Frankrijk en heeft nog steeds optredens in Nederland. KRO Memories blikt met Peter terug wanneer hij in Velp op het podium staat. Wat hij echter niet weet is dat Liliane zich onder het publiek bevindt.

KRO Memories, maandag 15 juni om 21.25 uur op NPO 1.