KRO Memories Extra: koesteren van herinneringen

In deze tweede aflevering van KRO Memories Extra (maandag 8 juni, 21.25 uur, NPO 1) zien we wat een bericht op Facebook teweeg brengt in het leven van Roosmarie. Martine blikt terug met Anita op haar reis naar de Filipijnen en een intens gesprek met Jose over haar jeugdliefde Riccardo. 

Hoe een Facebookbericht het leven van Roosmarie volledig op haar kop zet
Roosmarie gaat in 1978 op vakantie naar Italië en valt als een blok voor de Italiaan Marco. Hij is een lieve jongen met een romantische gitaar en zij een vrolijke, lange Hollandse meid. Maar zoenen of zelfs maar hand in hand lopen op het strand, dat durft de 15-jarige Roosmarie helemaal niet. De vakantie duurt maar een week maar de chemie is zo sterk, dat ze drie jaar lang intensief blijven schrijven. Marco verbreekt het contact wanneer hij denkt dat Roosmarie een ander heeft, een misverstand. Maar de twee blijven altijd aan elkaar denken. Ruim 30 jaar na die eerste ontmoeting op het Italiaanse strand, stuurt Marco haar een berichtje via Facebook. Een daad dat voor Roosmarie grote gevolgen heeft.

Martine en Jay: Een koude douche in de Filipijnen
Martine ging vorig jaar met KRO Memories naar de Filipijnen. Maar waar ze zich zo verheugd had op een weerzien met haar jeugdliefde Jay, kreeg ze het deksel op de neus: Jay was niet meer de romantische en lieve jongen uit haar herinnering. Hij deed koeltjes en bijna ongeïnteresseerd en versliep zich voor de ontmoeting. Met een kater keerde Martine huiswaarts. Samen met Anita kijkt ze nu terug op de reis: heeft ze geen spijt van haar beslissing hem weer te zien? Was de herinnering niet mooier dan de desillusie die haar vorig jaar in Manilla ten deel viel? En welk geheim ging er schuil achter de gedaanteverwisseling van ‘haar’ Jay?

Hoe Riccardo het harnas van Jose deed smelten
Jose ontmoette vorige zomer in Italië jeugdliefde Riccardo. Hij bleek een ongelofelijk lieve man en alle kijkers zagen hoe Jose, die zich zo had voorgenomen niet te huilen en zich groot te houden, worstelde met zoveel lieve en oprechte aandacht. Hoe heeft ze deze ontmoeting beleefd? Waarom worstelde ze hier zo mee en waarom vond ze het moeilijk om helemaal zichzelf te blijven? Samen met Anita kijkt ze terug en vooruit. Heeft de ontmoeting haar veranderd? Is ze zelf ook minder terughoudend geworden in het tonen van haar emoties of heeft ze haar harnas van gezelligheid en ‘altijd blijven lachen’ weer aangetrokken? Een intens gesprek in de Drunense Duinen over kwetsbaarheid en het verlangen naar liefde.

KRO Memories Extra, maandag 8 juni om 21.25 uur op NPO 1.