KRO Memories Extra: Zomerliefde van toen

In een speciale aflevering van Memories (maandag 1 juni, 21.20 uur op NPO 1) gaat Anita Witzier op zoek naar liefdesgeschiedenissen die zijn ontstaan tijdens de zomer. Peter & Shelley reizen af naar de plek waar de liefde tussen hen onstond: het Spaanse Calella. Angelique blikt met Anita terug op haar geliefde van 25 jaar geleden. Tot slot vertellen Astrid en Koen over hun vriendschap met liefde.

Peter & Shelley
De negentienjarige Peter gaat voor het eerst alleen op vakantie naar het Spaanse Calella. Als negentienjarige hippie ontdekt hij het nachtleven in de pubs en zo komt hij de Engelse Shelley tegen. Hij valt direct voor het sexy meisje in haar panterjurkje. Daarbij houden ze van dezelfde hardrockmuziek. Na die vakantie wordt er druk geschreven en bezoeken ze elkaar over en weer. De afstand tussen beide blijkt toch een obstakel, het contact verwatert. Na ruim 35 jaar vinden ze elkaar terug op Facebook. Allebei single. Memories reist met beiden af naar de plek waar het toen begon: Calella.
Bloeit er iets moois op of zijn de vlinders van toen verdwenen?

Terugblik Angelique en Rosa
Angelique is een spirituele vrouw. Op jonge leeftijd heeft ze al een droom, dat ze naar Porto Alegre in Brazilië moet. Ze boekt een ticket en gaat en vindt daar de liefde van haar leven: muzikante Rosa. Het gevoel voor Rosa heeft ze bij niemand meer gehad.  Alle relaties daarna lijken een compromis. In 2014 reist Angelique met Memories terug naar Porto Alegre en ontmoet daar na 25 jaar haar Rosa. Het gevoel van toen, die zielsverwantschap is er nog steeds. Anita blikt met Angelique terug. Ze praten honderduit over de mannen, de liefde en de toekomst, maar Anita heeft ook nog een verassing voor Angelique in petto.

‘Een schat van een jongen’ verovert opnieuw het hart van Astrid
Astrid en de Luxemburger Roland waren ooit een mooi stel: zij was druk en dol op hem en hij was rustig en dol op haar. Totdat Astrid verliefd werd op een vrouw en zo eindigde hun liefde 32 jaar geleden. Na hun weerzien in Luxemburg vorig jaar gebeurde er iets bijzonders. Astrid en Roland werden hele goede vrienden. Bijna beter dan ooit tevoren. Na haar Memories-ontmoeting ging Astrid zelfs op vakantie met haar zoon Koen in Luxemburg. Was deze vriendschap tijdelijk? Hoe is nu het contact? Astrid en Koen vertellen over hun vriendschap met liefde, een boze campingeigenaar en de bijzondere man die Roland nog steeds blijkt te zijn.

KRO Memories Extra: maandag 1 juni, 21.20 uur op NPO 1.