Memories: Abrupt vertrokken

In Memories van maandag 5 september (21.15 uur, NPO 1) is Annette haar Australische liefde antwoorden schuldig naar haar abrupte vertrek. En Jan denkt terug aan zijn Rita die hij ontmoette vlak voor zijn vertrek naar Congo. 

Annette en John
Het is 1997 als Annette op vakantie gaat naar Down Under. Ze wordt verliefd op de Australische John die haar alle mooie plekjes van de oostkust laat zien. Maar al na een paar weken wordt hun romance bruut verstoord. Annette krijgt een baan aangeboden in Zurich en vertrekt. John blijft verdrietig achter en doet er alles aan haar terug te laten komen. Tevergeefs, want Annette gaat door met haar leven en komt niet terug. Nu, 20 jaar later besluit ze dat ze John nog antwoorden schuldig is en reist ze naar hem toe.

Gisela en Elder
De Colombiaanse Elder komt in Nederland terecht als hij vlucht uit Colombia. Met de Haagse Gisela bouwt hij in korte tijd een bijzondere vriendschap op. Als hij naar Londen vertrekt blijven ze nog lange tijd schrijven, voor ze elkaar uit het oog verliezen. Onlangs vond Gisela hem terug op Facebook. Wat blijkt? Elder blijkt een beroemd salsafenomeen te zijn in Londen! Als Elder haar uitnodigt voor een kopje koffie in Londen twijfelt ze dan ook geen moment en stapt op de trein.

Jan en Rita
Jan heeft net een contract voor drie jaar bij een autobedrijf in Congo getekend als hij Rita leert kennen. Hij is op slag verliefd, maar zijn aanstaande verhuizing naar Afrika staat al gepland. Ze krijgen een relatie waarin alles net iets sneller gaat dan normaal. Ze beleven een intense tijd samen, maar dan moet Jan toch écht weg... Rita overweegt nog om mee te gaan naar Congo, maar de enorme afstand weerhoudt haar. Jaren later denkt Jan nog steeds aan Rita. Wat was er gebeurd als hij toen in Nederland was gebleven?

Memories, maandag 5 september om 21.15 uur op NPO 1