Memories: Allereerste jeugdliefde

In de tweede aflevering van een nieuwe reeks Memories met presentatrice Katja Schuurman onder andere het verhaal van jeugdliefdes Ellen en Kees.

Als Ellen in haar dagboeken van vroeger duikt, komt daar steeds weer dezelfde naam naar boven. Die van Kees Hartog uit Winkel. Ze is inmiddels al heel erg lang gelukkig getrouwd. Toch is ze benieuwd hoe het met haar allereerste jeugdliefde gaat. Ellen ziet Kees voor het eerst op een dansavond in het dorp. Na een avondje dansen nemen de twee afscheid en zien elkaar een paar manden niet. Als Ellen hem dan weer ziet, slaat dat in als een bom. Ze valt als een blok voor de knappe Kees. De eerste verkering duurt een half jaar, maar dan begint het toch aan Ellen te knagen. Is ze niet wat te jong voor vaste verkering? Maar steeds als ze Kees weer ziet, is ze verkocht. Na 4 jaar aan en uit besluit Ellen toch om er definitief een einde aan te maken. De twee hebben elkaar nooit meer gesproken of gezien. Nu, ruim 50 jaar later, is Ellen heel erg benieuwd hoe het leven van Kees is vergaan.

Rian en Thon
Op een sprookjesachtig landgoed in Koudekerke valt Rian in 2002 voor de charmes van medewerker Thon. Ondanks dat ze op dat moment totaal niet open staat voor de liefde, slaat op de eerste avond toch de vonk over. Na urenlange gesprekken wisselen ze aan het einde van het weekend contactgegevens uit. Thon staat op dat moment al wel op het punt om naar Frankrijk te verhuizen. Na een lange tijd valt er ineens een kaartje bij Rian op de deurmat uit Frankrijk. Met een adres. Daar heeft ze alleen tot haar grote spijt nooit actie op ondernomen. De grote what-if- vraag zit nog altijd in haar hoofd. Nu is ze op een punt in haar leven dat ze actie wilt ondernemen. Wij reizen met Rian af naar Carcassonne. Zou hij nog steeds op dat adres wonen?

Memories, maandag 19 februari om 22.10 uur op NPO 1.