Memories: Door afstand verwaterd

In Memories van maandag 12 september (21.15 uur, NPO 1) gaat Bernardien op zoek naar haar Joe, die ze leerde kennen in Amerika. Zal het haar lukken hem weer te vinden? Ook gaat Leny op zoek naar Jan, haar Limburgse liefde van toen.

Bernardien en Joe
Als Bernardien de kans krijgt om in het verre Amerika op een zomerkamp te werken twijfelt ze geen moment. Ze verliest haar hart aan mede begeleider Joe. Maar na de zomer moet Bernardien weer terug naar Nederland. In eerste instantie blijven ze schrijven maar als Joe teveel van Bernardien verwacht neemt ze toch afstand. Als ze hem jaren later weer terug ziet op Facebook maakt ze zich zorgen. Wat is er met haar Joe gebeurd? Ze reist naar Amerika om hem nog één keer te zien. Gaat het haar lukken om Joe te vinden?

Leny en Jan 
Wat doe je als je op een terras een wildvreemde dame in jouw handtas ziet snuffelen? De kordate Leny bedenkt zich niet en gaat verhaal halen. Tot haar stomme verbazing blijkt de dame Anita Witzier te zijn. De prentbriefkaarten in de tas nemen Leny en Anita mee terug naar de jaren ’50. Op de kermis in ter Apel leert de Groningse Leny de Limburgse Jan kennen. Ze worden verliefd en Jan komt met regelmaat op zijn motor helemaal naar het noorden gereden. De relatie houdt geen stand, maar Leny koestert nog steeds de kaarten die ze ooit van Jan kreeg. Tijd dus voor een verrassing vindt het nichtje van Leny.
 

Memories, maandag 12 september om 21.15 uur op NPO 1