Memories: Gevlucht van je liefde

Memories reist in de uitzending van maandag 30 november (21.15 uur, NPO 1) met Tuan naar Ho Chi Minh om zijn oude liefde na een abrupte scheiding 37 jaar geleden weer te zien. De Duitse Heinrich komt eindelijk in contact met zijn vroegere vriendinnetje Joke uit Canada. En we blikken terug op de reis van Arie naar Zuid Afrika.

Tuan 
De Vietnamese Tuan schrijft ons: ‘Ik was 17 toen Nguyen Thi Ngo en ik in 1978 stiekem verkering hadden. We woonden in Saigon, wat nu Ho Chi Minh is. We voelden dat we van elkaar hielden en ik wist zeker dat ik haar zou vragen mijn vrouw te worden. Maar op 9 september 1978 ben ik om politieke redenen gevlucht. Mijn moeder wilde de vlucht voor Nguyen Thi Ngo betalen, maar zij wilde haar vader niet in de steek laten.’ Nu, 37 jaar later, is Tuan getrouwd met de Nederlandse Ria en hebben ze twee dochters. Tuan is zijn vriendin nooit vergeten. Wat is er van haar geworden? Memories reist met Tuan terug naar zijn geboorteland, waar hij voor het eerst na 37 jaar voet aan land zet.

Heinrich & Joke
Vorig jaar deden we in Memories een oproep voor de Duitse Heinrich die op zoek was naar zijn vroegere vriendinnetje Joke, die hij in 1965 ontmoette. Joke, die nu in Canada woont en daar Joyce heet, was verrast toen ze hoorde dat ze gezocht werd. Ze had er graag een reis naar Nederland voor over om samen met Heinrich hun memories op te halen.

Arie & Doris
Het bezoek van Arie met Memories aan Zuid Afrika om zijn vroegere verloofde Doris te zien, bracht veel te weeg. Bij Arie, die met weemoed terug dacht aan zijn plannen om zich ooit, samen met Doris, als banketbakker in Zuid Afrika te vestigen, en bij Doris, die na Arie nooit meer het grote geluk in de liefde heeft gevonden. We blikken met Arie terug op die heftige reis. 

Memories, maandag 30 november om 21.15 uur op NPO 1.