Memories: Jeugdliefdes herenigd

Memories gaat in de uitzending van maandag 16 november (om 21.15 uur op NPO 1) met Louis naar Warschau, waar hij na zestig jaar zijn oude liefde Stasia weer ziet. Jan Willem is nooit uit het hoofd van Willy geweest nadat het uit ging. En Adri gaat 60 jaar na dato op zoek naar jeugdliefde Rita.

Louis & Stasia 

Memories gaat met Louis naar Warschau. Daar zal hij een nieuw leven gaan beginnen. Sinds hij, als weduwnaar, zijn oude liefje Stasia heeft opgespoord en veel met haar heeft geschreven, zijn de twee weer tot over hun oren verliefd. Net als zestig jaar geleden. Toen stonden verlegenheid en een taalbarrière een relatie in de weg en de verkering duurde maar drie weken.  Nu is Louis ervan overtuigd dat hun opnieuw ontvlamde liefde voldoende zal zijn voor een nieuw leven. Maar ze hebben elkaar zestig jaar niet gezien en spreken elkaars taal nog steeds niet. Brieven vertaalt Louis met een vertaalprogramma. Een bijzondere zoektocht met een emotionele ontmoeting.

Adri & Rita

Rita is enorm verbaasd en blij verrast als ze hoort dat 60 jaar na dato Adri naar haar op zoek is. De twee leren elkaar kennen in Leiden. De Brabantse Adri logeert regelmatig bij zijn tante in de Lijsterstraat. Daar schuin tegenover woont Rita bij haar pleegouders. Ze worden verliefd, maar een kusje stelen moet stiekem. De pleegvader van Rita wil niet dat zij loopt te scharrelen met de jongens op straat. Toch zijn ze altijd aan elkaar blijven denken. Nu, een mensenleven later, halen ze moeiteloos identieke herinneringen op en lijkt de vonk als vanzelf weer over te slaan.

Memories, maandag 16 november om 21.15 uur op NPO 1.