Memories: Verliefd op een boerenzoon

In Memories van maandag 29 augustus (21.15 uur, NPO 1) sluiten Klaas en Geertje elkaar na jaren opnieuw in de armen, in de schuur waar het allemaal begon. En Marina vraagt zich nog steeds af waarom Juan Diego nergens te bekennen was toen ze hem opzocht in Spanje jaren geleden.

Klaas en Geertje
Als de Rotterdamse Geertje in de oorlog gaat helpen op een boerderij in Dedemsvaart is daar boerenzoon Klaas. Het is gelijk raak tussen de twee. Geertje is tot over haar oren verliefd…maar Klaas breekt haar hart. Nu, 72 jaar later, blijkt het dat ze elkaar eigenlijk nooit vergeten zijn. De oude, maar nog steeds charmante, Klaas woont sinds de 50-er jaren in Brazilië en komt samen met zijn dochter en schoonzoon voor Geertje naar Nederland. Op de boerderij, in de schuur waar de eerste zoen viel, sluiten ze elkaar, opnieuw in de armen.

Marina en Juan Diego
Marina is 23 jaar oud als ze met een vriendin voor het eerst met het vliegtuig op vakantie gaat; Las Palmas, Gran Canaria is de bestemming. Daar ontmoet ze Juan Diego, de ideale man in haar ogen. Knap, succesvol, goed gekleed en hij is verliefd op haar! Ze blijven schrijven en bellen. Ze leert Spaans voor hem. Na een paar maanden nodigt hij haar uit om op bezoek te komen. Ze gaat, maar daar is geen spoor van Juan Diego te bekennen. Ze is boos en teleurgesteld, maar als maanden later er weer een brief op de mat valt met ‘ti quiero’, is ze weer verkocht. Na 3 jaar “langeafstandsrelatie” eindigt het. Wat is er gebeurd? Tot op de dag van vandaag weet ze het niet….

Memories, maandag 29 augustus om 21.15 uur op NPO 1