Memories: Zon, zee en Steve

Memories gaat in de uitzending van maandag 22 augustus (21.15 uur, NPO 1) met Marjolein terug naar Jamaica, om haar vlam Steve te vinden. Henny is op zoek naar haar verloren Zwitserse ‘zusje’ en Maurits wil Nadine uitleggen waarom hij nooit meer iets van zich liet horen.

Marjolein en Steve
Als Marjolein in 1994 op vakantie gaat naar Jamaica ontmoet ze reggae muzikant Steve. Ze valt als een blok voor hem en vindt in Steve iemand die haar begrijpt in haar passie voor muziek en dans. Ze proberen samen een toekomst op te bouwen, maar dat is moeilijker dan gedacht. Door de cultuurverschillen werkt de relatie niet. Marjolein is Steve echter nooit vergeten. Nu, ruim twintig jaar later reizen we met haar terug naar Jamaica.

Henny en Elisabeth
Vlak na de oorlog doet de 16-jarige Henny mee aan een correspondentieprogramma. Het is de bedoeling om zo met leeftijdsgenoten te schrijven over de gebeurtenissen in de oorlog. Henny schrijft met de Zwitserse Elisabeth. De twee meiden schrijven 20 jaar met elkaar en krijgen een band als die van zussen. In 1946 zien ze elkaar voor het eerst in Zwitserland en het jaar daarop komt Elisabeth naar Nederland. Ze schrijven nog jaren, maar beide dames trouwen, krijgen kinderen en uiteindelijk verwatert het contact. Nu zoekt de inmiddels 86-jarige Henny na al die jaren haar verloren ‘zusje’ weer op.

Maurits en Nadine
De jonge Maurits is met zijn familie op vakantie in Frankrijk als hij op de camping de Vlaamse Nadine ontmoet. Er is direct al spanning tussen de twee maar pas op de laatste avond wordt er gezoend. Na de vakantie houden ze intensief contact. Maar er hangen donkere wolken boven hun prille liefdesgeluk. Door Maurits zijn slechtziendheid, die steeds erger wordt, is hij erg onzeker. Na een bijzondere nacht in Leuven laat Maurits niks meer van zich horen. Daar heeft hij nu nog spijt van. Graag wil hij Nadine uitleggen waarom het toen zo gelopen is….
 

Memories, maandag 22 augustus om 21.15 uur op NPO 1