Met hart en ziel: Aandacht voor elkaar

Overal in het land ontstaan lokale initiatieven om naar elkaar om te kijken, hulp te geven of elkaar een hart onder de riem te steken. Met hart en ziel besteedt in deze uitzending aandacht aan een kleine selectie van deze hartverwarmende initiatieven vanuit de Protestantse kerken.

De komende woensdagen worden om 19.00 overal in Nederland de kerkklokken geluid als teken van hoop en troost voor alle mensen die ziek zijn of alleen thuis zitten. En als teken van respect voor alle hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen.

Dominee Marloes Meijer van de Protestantse kerk in Engelen besloot dit initiatief te gebruiken om de mensen in het dorp met elkaar te verbinden en vraagt alle inwoners om een lichtje voor hun raam te zetten als teken van verbondenheid en solidariteit met elkaar.

In Schoonrewoerd hebben jongeren uit drie kerken hun krachten gebundeld. Ze zijn hebben de groep ‘Heel Schoonrewoerd Helpt’ opgericht. Het hele dorp kan bij hen terecht voor hulpvragen, zoals het doen van boodschappen of het uitlaten van de hond. Initiatiefnemer Emma van der Poel benadrukt dat de groep álle bewoners wil helpen. ,,Sommige mensen denken dat ze eerst lid moeten zijn van de kerk, maar dat hoeft niet. We helpen iedereen. Volgens mij is dat ook wat we als kerk en christenen nu moeten doen.’’ Met hart en ziel gaat met de jongeren mee als ze taartjes gaan bezorgen bij een jarige. 

Met hart en ziel, donderdag 26 maart om 16.10 uur op NPO 2.