Nieuwe zomerse webserie op KRO-NCRV.nl/protestant trekt het land in

In het tweede seizoen van de levensbeschouwelijke KRO-NCRV webserie ‘1 minuutje voor de ziel’ geven drie predikanten uit verschillende hoeken van Nederland korte inspirerende boodschappen aan de kijker mee. Zomerse mini-preekjes vanuit Bloemendaal, Het Stift en en Jorwert. Met predikanten Ad van Nieuwpoort, Tieneke van Lindenhuizen en Hinne Wagenaar.

De vrije tijd in de zomermaanden geeft vaak mogelijkheid tot reflectie en bezinning. De korte video’s van 1 minuutje voor je ziel bieden daarom inspiratie met korte beschouwingen en verhalen om over na te denken.

Dit seizoen komen minuutjes voorbij van drie predikanten uit verschillende hoeken van het land. Ad van Nieuwpoort (Protestantse Kerk Bloemendaal), Tieneke van Lindenhuizen (Protestantse Kerk Oldenzaal) en Hinne Wagenaar (Protestantse Pioniersplek Nijkleaster, Jorwert) spreken onder andere over de kracht van de sabbat, de mogelijkheid om met niets op reis te gaan en het belang van verbinding. Het zijn grote thema’s, waarvoor de predikanten slechts beperkt de tijd krijgen.

Van 1 minuutje voor de ziel is iedere zondagochtend tot half september een nieuwe video te zien. Deze zijn te vinden op KRO-NCRV.nl/Protestant, de sociale mediakanalen van de website en het programma Met hart en ziel.

Vorig seizoen deelde dominee Jos van Oord zeven minuutjes voor je ziel in de Veertigdagentijd. Hij sprak onder andere over het belang van mijmeren.

Voor meer informatie (niet voor publicatie): Marloes Kamer marloes.kamer@kro-ncrv.nl


Over KRO-NCRV.nl/Protestant

KRO-NCRV Protestant deelt protestants nieuws, columns en inspiratie. Onder deze levensbeschouwelijke site vallen bovendien de televisieprogramma’s De Verwondering, Jacobine, Met hart en ziel en Mijn pelgrimspad.