Mijn Pelgrimspad: Annemiek Schrijver pelgrimeert door Limburg

Pelgrimeren is in. Naar Santiago de Compostella, maar ook in eigen land. Annemiek Schrijver gaat opnieuw ‘van het padje’ en ontdekt de schoonheid van mysterieus Limburg in het derde seizoen van Mijn Pelgrimspad. Annemiek trekt door de Limburgse heuvels langs kapelletjes, kloosters, grotten en kastelen. Welke richtingaanwijzers zal zij op haar pad ontmoeten?

Jacobspad
In vijftien afleveringen loopt Annemiek Schrijver etappes van het Jacobspad, een eeuwenoude route die loopt naar Santiago de Compostella, maar ook een Limburgse aftakking heeft. Ze pelgrimeert van het witte stadje Thorn naar de imposante Dom in Aken. Onderweg geniet ze van de Limburgse gastvrijheid in dit landschap van heuvels, wegkruizen, kapelletjes, geheime tuinen, wijngaarden en labyrinten.

Onder de grond en hoog in de lucht
‘Juist omdat je als pelgrim even de woelige wereld bent uitgelopen kunnen ontmoetingen onderweg buitengewoon indringend zijn.’ Annemiek Schrijver ontmoet verschillende inspirerende Limburgers. Van een gids in de grotten van de Sint Pietersberg, tot een ballonvaarder; van een kunstenaar en frater in de abdij van Vaals tot een jonge ecologische boer.

Limburg is bij uitstek de provincie van religieus erfgoed met haar rijke roomse verleden. En achter die kerken, kapelletjes en wegkruizen schuilen bijzondere verhalen. Over het leven van heiligen. Over eigenzinnige kunstenaars. Over tradities en rituelen. Annemiek bezoekt onder andere de Gemmakapel in Sittard, het oudste wegkruis van Limburg, de kapel Onder de Linden in Thorn, Sint-Amelbergabasiliek in Susteren en de kerkjes van Wahlwiller en Lemiers. Ze ontdekt dat de schoonheid van deze plekken mensen tot vandaag de dag nog inspireert en bemoedigt.Deze serie wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg. Het programma wordt van harte ondersteund door Visit Zuid-Limburg. 

Mijn Pelgrimspad, vanaf  5 september iedere donderdag om 16.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.