Al 10.000 handtekeningen voor petitie voor Onbeperkt Openbaar Vervoer van No Limits Network

De petitie voor een beter toegankelijk Openbaar Vervoer, geïnitieerd door het B-Team van KRO-NCRV’s No Limits Network, is sinds de start ervan half juli al meer dan 10.000 keer ondertekend. De afgelopen weken hebben bekende acteurs en TV- en radiopresentatoren zich hard gemaakt voor deze actie. Ook diverse radio- en TV-programma’s hebben aandacht besteed aan de petitie.

Met deze petitie wil het B-Team aan staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vragen om ervoor te zorgen dat al het nieuwe OV-materiaal dat vanaf nu wordt aangeschaft voor iedereen toegankelijk wordt. Want onbelemmerd met het openbaar vervoer reizen is voor veel mensen met een beperking in Nederland nog altijd lastig. Zo zijn bijna alle bussen wel toegankelijk, maar is nog niet eens de helft van alle bushaltes dit. En als je met je rolstoel met de trein mee wilt, dan moet je alles ruim vantevoren regelen. Een spontaan bezoekje aan vrienden in een andere plaats is dan een grote uitdaging! Het B-Team wil deze petitie in De week van de Toegankelijkheid (2 tot 7 oktober) in Den Haag aanbieden.

Het B-Team is een web only-programma van KRO-NCRV, waarbij consumentenproblemen van mensen met een beperking aan de kaak worden gesteld. Het B-Team wordt gemaakt door en voor jongeren met een beperking. Vanaf september is het B-Team te zien op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van No Limits Network, dat onderdeel is van KRO-NCRV.