Ruud de Wild wordt coach bij No Limits Network van KRO-NCRV

DJ ondersteunt jongeren bij radiomaken op nieuw online platform.

DJ Ruud de Wild gaat bij KRO-NCRV jongeren die beperkt worden maar zich niet beperkt voelen, coachen om zelf radio te maken. Dat gebeurt met het nieuwe online platform No Limits Network: op de website Nolimitsnetwork.nl, op Facebook, met podcasts en vlogs, op Youtube en (later ook) Instagram. Deze jongeren maken zelf reportages, houden interviews, maken foto’s en radio. Het komende jaar maken acht jongeren No Limits Network, met als makers onder meer Jochem (29) die stottert, Annemarie (31) die zo goed als blind is en Freddie (20) die als meisje geboren is, maar nu man is.

Ruud de Wild: “Bij No Limits Network neem ik de rol van coach op me. Ik ga met ze radio maken: items bedenken, rubrieken opzetten en helpen bij redactievergaderingen. Ze coachen om goeie radio te maken. Niet achter de microfoon, maar juist achter de schermen. No Limits Network gaat over het verleggen van grenzen. Niet uitgaan van je beperking, maar van je eigen kracht. Ik ga ze een tijdje op weg helpen met radio maken en vind het mooi om mijn jarenlange ervaring in te zetten om deze jongeren te helpen.”

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: “Het publiek is van ons gewend dat wij programma’s maken waarin mensen hun verhaal vertellen. Op radio en TV. Maar No Limits Network gaat verder. Deze jongeren bedenken zelf wat ze gaan maken, hoe ze dat gaan maken en wat ze gaan vertellen. Ik ben heel benieuwd naar waar zij ons mee gaan verrassen.”

No Limits Network, www.nolimitsnetwork.nl en www.facebook.com/nolimitsnetwork