Passaggio ontdekt Texel: het eilandleven met Lex Bohlmeijer

Het NPO Radio 4-programma Passaggio trekt opnieuw de natuur in. Presentator Lex Bohlmeijer woont van 19 tot en met 23 juni even op Texel. Een week lang duikt hij diep in het leven op het grootste waddeneiland van Nederland. Op zoek naar bijzondere Texelaars, echte eilandverhalen en de mooiste stukken natuur. En ja, hij zal daarbij ongetwijfeld ook heel wat schapen tegenkomen. 

Dit is een nieuwe aflevering van de serie “De vier jaargetijden van Passaggio”. En in deze zomereditie zal de rode draad in de uitzendingen de zoektocht naar het eilandgevoel zijn. De afzondering, de eigenheid en eigengereidheid, de vrijheidsliefde van de bewoners en van de mensen die er daarom zijn gaan wonen. Op zijn reis ontmoet de presentator iedere dag andere markante eilandbewoners. Luisteraars kunnen suggesties aandragen: om wie kan Lex Bohlmeijer niet heen? En welke plekken moet hij per se bezocht hebben op zijn reis op Texel?

Daarnaast worden de uitzendingen een zomers reisverslag: te voet loopt Lex het eiland rond, en komt alle geuren en kleuren tegen die Texel rijk is. Een kleine versie van Nederland wordt het weleens genoemd. Iedere reisdag ziet er daardoor weer anders uit. Op vrijdag 23 juni zijn luisteraars van harte uitgenodigd om een stukje van het parcours mee te lopen.

Passaggio, dagelijks  van 19.00 tot 20.00 uur op NPO Radio 4.