KRO-NCRV lanceert podcast over Italiaanse maffia

KRO-NCRV en NPO Radio 1 lanceren een nieuwe vijfdelige podcast over de maffia. Journalisten Gabriella Adèr en Sanne de Boer gaan vanuit een klein dorpje in de Italiaanse regio Calabrië, waar Sanne woont, op zoek naar de banden tussen de ’Ndrangheta (Calabrese maffia) en Nederland.
 
Uit een groot aantal politieonderzoeken blijkt dat de ’Ndrangheta een probleem vormt in ons land. Maar wie of wat is de ’Ndrangheta eigenlijk? Waarom is er in Nederland sinds kort een anti-maffiateam bij de politie actief? En wat drijft de maffiosi om te verhuizen naar een rijtjeshuis in Aalsmeer of Diemen?
 
Sanne woont al jaren in de Zuid-Italiaanse regio Calabrië waar de machtigste maffiaorganisatie van Italië zich herbergt. Gabriella en Sanne reizen door deze streek op zoek naar antwoorden op de hierboven gestelde vragen. Ze spreken met lokale bewoners, journalisten, spijtoptanten, ondernemers, bestuurders en historici. Uit hun verhalen blijkt hoe zwaar de ’Ndrangheta een stempel drukt op het dagelijks leven. Alle verhalen die ze tegenkomen hebben één ding gemeen: ze zijn uiteindelijk te herleiden naar Nederland.
 
Leven met de maffia, vanaf woensdag 22 mei bij KRO-NCRV te beluisteren via iTunes/Apple Podcasts, Stitcher, Google Podcasts, Pocket Casts en de NPO Radio 1 app.