Pretty & Single

KRO-NCRV presenteert het nieuwe programma Pretty & Single. Het programma draait om zes single vrouwen die er prachtig uit zien, maar nog steeds single zijn. Ze zijn elke minuut van de dag met hun uiterlijk bezig, om er zo goed mogelijk uit te zien en imperfecties of onzekerheden te verbergen. Perfect of niet: ze hebben de ware liefde nog niet gevonden. Heeft hun perfecte uiterlijk ze onbenaderbaar gemaakt? In Pretty en Single geven deze vrouwen zich letterlijk bloot en gaan op date zonder make-up.
 
Met de huidige trends van beautyvlogs en fitgirls, willen ook de vrouwen in Pretty & Single het beste van zichzelf laten zien. Net als veel andere vrouwen voelen ze zich mooi en zelfverzekerd door make-up, maar deze singles zijn er zo afhankelijk van geworden dat ze nauwelijks nog onopgemaakt de straat op durven. De gedachte aan het daten zonder make-up maakt ze kwetsbaar en onzeker, maar ook nieuwsgierig; hoe reageren de mannen als ze hun naakte, ware gezicht laten zien?
 
In elke aflevering staat één vrouw met haar eigen levensverhaal centraal. Gesupporterd door de andere vrouwen en met Nienke aan haar zijde gaat ze het avontuur aan. Ze gaat al haar make-up verwijderen, waarna vijf spannende speeddates volgen. Zit de ware liefde ertussen? De man waarbij ze zich ook zonder make-up mooi voelt en die haar accepteert in de meest pure versie van zichzelf? En: Hoe kijkt de beauty queen na deze uitdaging naar zichzelf? 
 
De presentatie is in handen van Nienke Plas. Nienke is een bekende YouTuber, presentatrice, actrice, zangeres en cabaretier.