BinnensteBuiten: Pride special

In de week voor de Pride Amsterdam, een feest waarbij we vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt, komt BinnensteBuiten met een speciale Regenboogaflevering: 

De lievelingskleur van Ivo is paars, die van Pepijn is oranje en dochter Keet houdt van groen. Met z’n drieën woont het regenbooggezin in een kleurrijk vrachtschip in het centrum van Utrecht. De twee vaders zijn superhandig en hebben oog voor inrichten. Alle lievelingskleuren van het gezin zie je in het interieur terug. Keet slaapt in een heuse bedstee en ze is een echt schipperskind geworden. De helft van de tijd woont Keet bij haar moeder Janette, maar zeker twee keer in de week eten ze met z’n allen in het vrolijke kombuis van het schip. 

Feestelijker ga je het niet krijgen. Chef-kok Ramon Brugman maakt vandaag een heel “blije” taart. In het kader van de Pride Amsterdam, waarbij de gelijkheid van ieder mens wordt gevierd, maakt hij een kleurrijke regenboogtaart. Nu we het niet buiten kunnen vieren op de grachten, doen we het maar binnen in de keuken! 

Homoseksualiteit tegennatuurlijk? In het dierenrijk zeker niet! Artis-bioloog Charlotte Vermeulen vertelt over de vele dieren die lesbisch of homoseksueel zijn. Of gewoon van geslacht kunnen veranderen. En ook regenbooggezinnen komen in het dierenrijk voor. In Artis is het een bonte verzameling van dieren die in harmonie samenleven. 

BinnensteBuiten, vrijdag 31 juli om 18.45 uur op NPO 2.