Puberruil Zapp: half-Russische Elena ruilt met vrolijke en sportieve Meike

In Puberruil Zapp ruilt de half-Russische Elena met de vrolijke en sportieve Meike. Elena is een bevlogen jongedame met een duidelijk doel in haar leven: musiceren. Hoe zou zij het vinden om te ruilen met de vrolijke en sportieve Meike, wiens toekomt nog helemaal openligt?

In het huis van muzikale Elena komen de muzieknoten je tegemoet. Half Russische Elena is een bevlogen jongedame met een passie voor klassieke muziek. Zij is een echte pianovirtuoos en daarnaast zingt zij opera. Zij heeft dit niet van een vreemde. Haar moeder, ook Elena genaamd, is een professioneel operazangeres. Het huis van de Elena’s is dan ook helemaal ingericht op musiceren; twee vleugels in de woonkamer, op iedere verdieping wel een keyboard en zij hebben zelfs geluidsdichte ruimtes. De dames produceren nogal veel volume en willen hun buren niet tot last zijn.

Mensen denken over het algemeen dat Elena door haar moeder gepusht wordt om ook opera te zingen, maar niets is minder waar. “Ik wil zelf klassieke muziek maken. Ik voel mij echt een beetje beledigd wanneer mensen denken dat ik dit van mijn moeder moet doen, want het is echt mijn keuze!” Wanneer Elena niet aan het zingen is, dan vind je haar met haar neus in de boeken. Elena zit op het gymnasium en geniet erg van vakken zoals Grieks en Latijn. Doordat muziek en scholing zoveel tijd in beslag neemt blijft er weinig tijd over voor vrienden. Gelukkig ziet zij bestie Elim iedere donderdag bij zangles, want zij zijn zangpartners en doen mee aan internationale zangconcoursen.

Elena ruilt met de super sportieve Meike. Zij is anderhalf jaar geleden met haar ouders, jongere zusje en broertje vanuit Brabant richting Utrecht verhuisd. De verhuizing heeft dit al hechte gezin nog hechter gemaakt, omdat iedereen opnieuw moest beginnen en zij op elkaar waren aangewezen in deze nieuwe stad. Er wordt bij Meike thuis veel gepraat en ze vinden het belangrijk dat naast de drukke schema’s er ook tijd is voor ‘quality time’ met het gezin. Zo gaan ze graag sloepje varen door de Utrechtse grachten of met zijn allen naar een museum. Meike geniet volop van het leven in de stad en zij is daar vaak te vinden met haar vriendinnen.

Stil zitten is niet aan de nieuwe Utrechtse besteed. Zij hockeyt namelijk vier keer per week op een hoog niveau. “Ik kan mijn energie er in kwijt. Zonder te bewegen word ik heel chagrijnig. Ik hou van alle sporten, maar hockey is de leukste sport.” Maar of zij uiteindelijk haar beroep van deze sport wil maken, dat weet zij nog niet. Voor Meike staat haar toekomst nog helemaal open. “Ik ben een meisje dat heel veel dingen wil doen en ik vind veel leuk. Ik weet echt niet wat ik later wil worden. Het liefst wil ik alles tegelijk doen.” Soms vindt zij het lastig dat zij zoveel leuk vindt. “Hoe maak je dan een keuze? Waar leg je de focus op?” Maar gelukkig heeft zij nog de tijd om er achter te komen wat zij later wil gaan doen.

Hoe zal het sportieve Meike vergaan in Schagen? Hoe zal het voor haar zijn om enig kind te zijn en wat gaat zij van opera vinden? Houdt zij zich staande in de wereld van de klassieke muziek? Hoe zal Meike het vinden om in een wat groter gezin terecht te komen en tijd te hebben voor vriendinnen? Weet zij een nieuwe stad eigen te maken?  

Puberruil Zapp, woensdag 8 maart om 17.15 uur op NPO Zapp

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880