Puberruil Zapp: Hondenvriend Alisa ruilt met geadopteerde Noa

Dierenvriend Alisa loopt wekelijks hondenshows en krijgt les van haar oma. In Puberruil Zapp (dinsdag 23 februari,17.00 uur, NPO Zapp) ruilt ze met Noa, een geadopteerd meisje uit China dat met gemak naar de top van de klimmuur klimt.

De Twentse Noa is 10 jaar oud en woont samen met haar moeder in het dropje Losser. Noa is geboren in China en als baby geadopteerd door haar Nederlandse moeder. Sindsdien gaan de twee als beste maatjes door het leven. Behalve als de bordspellen op tafel komen, dan kan het er nog al eens hard aan toegaan. Samen met haar beste vriendinnen, die ook geadopteerd zijn uit China, droomt Noa van een avontuurlijke reis door het land van de panda’s en de Chinese Muur om met eigen ogen te zien waar ze vandaan komen. Tot die tijd vermaken de meiden zich prima met discozwemmen, rondjes rijden op hun eenwieler en het bouwen van de coolste boomhutten. Spierballen om de bomen in te klimmen kweekt deze stoere meid tijdens haar wekelijkse lessen in de klimhal waarbij ze moeiteloos naar de top klautert.

Alisa is 10 jaar oud en loopt elke week hondenshows. Tijdens deze shows laat ze haar honden gehoorzaam aan de lijn lopen, goed luisteren en ze zorgt er ook nog eens voor dat deze viervoeters er piekfijn uitzien. De kneepjes van het vak leert deze dierenvriend van haar grote voorbeeld: haar oma Alma, die al heel wat prijzen in de wacht heeft gesleept en ook hondenfokker is. Samen verzorgen ze de honden, leren ze hen kunstjes en worden ze uitgebreid vertroeteld. Alisa woont samen met haar ouders en twee broertjes in Heerhugowaard. Ze heeft niks te klagen, alhoewel, een eigen hond zou ze, in tegenstelling tot haar hardwerkende ouders, graag willen hebben. Zij vinden vier katten, twee cavia’s en een aquarium vol wandelende takken meer dan genoeg. Moeder en dochter laten zich graag verwennen met een manicure en met haar vriendinnen bakt ze de kleurrijkste taartjes en cakejes.

Is Alisa sterk genoeg om naar de top van de klimhal te klimmen? En kan ze een paar dagen zonder haar lieve hondjes? Is Noa eigenlijk wel een dierenvriend? Hoe is het voor haar om een paar dagen twee broertjes te hebben? En hoe vindt deze stoere meid het om verwend te worden met een uitgebreide manicure?

Kijk dinsdag 23 februari naar Puberruil Zapp om 17.00 uur op NPO Zapp.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880