Puberruil Zapp: Pittige dancing Queen Treasure ruilt met authentieke Groningse Lieve

In Puberruil Zapp van woensdag 8 februari ruilt de half Surinaamse Treasure met de zachtaardige Lieve. Treasure staat graag in de spotlight en verslijt heel wat sneakers met haar grote passie dansen. Lieve komt uit een gezin waar duurzaamheid een grote rol speelt.

De Almeerse Treasure heeft ‘Swag’: petje achterstevoren, sneakertjes aan, stoere kleding en een klein beetje attitude. Haar vriendinnen zijn het wel gewend: overal waar ze komt steelt deze kleine diva de show. Stilstaan is dan ook geen optie voor Treasure. Het liefst schudt ze haar prachtige Surinaamse krullen op de meest stoere hiphop beats. Streetdance, hiphop, dancehall…met vijf uur dansen per week verslijt ze heel wat sneakers op jaarbasis. Gelukkig is haar familie altijd wel te porren voor een middagje shoppen. Almere centrum zit om de hoek. Deze stadse meid heeft van haar ouders geleerd om van zich af te bijten. Treasure weet daardoor wat ze wil en durft haar mening te uiten. Thuis draait het om gezelligheid en de deur staat voor iedereen open. Om klokslag 20.00 komt de beamer uit het plafond, gaan de speakers aan en kijkt de hele familie gespannen naar een nieuwe aflevering van GTST. Treasure’s jonge ouders zijn altijd in voor gezelligheid, maar hun kinderen moeten hen uit respect wel met U aanspreken.  

Ze ruilt met de authentieke Lieve. Zij woont samen met haar ouders en jongere broertje in een Gronings dorp. Ze omschrijft het dorp als ‘boers’. Nieuwe Pekelaren zijn niet meer zo jong, maar de omgeving is prachtig en er is ruimte genoeg. Perfect om een stuk land aan te schaffen en er een duurzaam huis op te bouwen. Dat is dan ook precies wat het gezin heeft gedaan. Het huis is nagenoeg energieneutraal. De houtkachel in huis dient als enige warmtebron en hoeft niet vaak aangestoken te worden. Lieve’s familie is vrolijk en creatief en dat zie je terug in het interieur en aan hun kleurrijke kleding. Het gezin geniet erg van samenzijn binnen-en buitenshuis. Zij trekken graag de natuur in om te wandelen en vogels te spotten. Lieve en haar broertje Guido hebben geleerd om zichzelf te vermaken zonder al te veel elektronische apparaten en zij zijn liever druk in de weer met penselen en stiften. Tijdens toneel les kan Lieve haar fantasierijke ei kwijt. “Lieve verzint de ene na de andere scene voor theaterstukken.” Verzorgpaard Sunny speelt een grote rol in haar leven. Als ze op haar rijdt vergeet Lieve even al haar zorgen. Het paard moet dolgelukkig rondhuppelen, want deze goedzak komt haar maar liefst vier keer in de week kammen en verzorgen.

Is Nieuwe Pekela uitdagend genoeg voor de bewegelijke Treasure? Zal deze danskoningin zich staande houden op het platteland en heeft zij kennis van duurzaamheid? Hoe gaat Lieve het vinden om jonge ouders te hebben bij wie de deur wordt platgelopen door vrienden? Weet ze de juiste dansmoves te vinden? En zal zij genieten van de stad of verlangt zij toch naar het dorpse leven?

Puberruil Zapp, woensdag 8 februari om 17.15 uur op NPO Zapp

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880