Puberruil Zapp: Sportieve Maudé ruilt met de creatieve Swaen

De creatieve Swaen woont met haar grote gezin en vijf katten in een kleurrijk huis in Oss. Ze ruilt in deze aflevering van Puberruil Zapp (dinsdag 2 februari, 16.50 uur, NPO Zapp) met de ultra-sportieve Maudé uit Wierden die elke dag sport en de ene na de andere prijs in de wacht sleept. 

Stil zitten is niks voor de 12-jarige Maudé. Dit sportieve meisje traint letterlijk elke dag, soms zelfs twee keer per dag, en in het weekend heeft ze wedstrijden. Net als haar zus en tweelingbroers doet Maudé aan wedstrijdzwemmen. Op dinsdag ligt deze gedisciplineerde meid al om 5 uur ’s ochtends in het water te oefenen op haar borstcrawl en de vlinderslag. Daarnaast maakt ze de mooiste sprongen met haar springgroep en oefent ze cheerleader-achtige trucs tijdens haar acro-lessen. In een cheerleader-pakje zal je Maudé niet snel zien lopen, want tuttige dingen zijn niets voor deze stoere chick. Met haar vriendinnen heeft ze de grootste lol tijdens hun filmavondjes en als het gezin een uitstapje plant is het meestal iets sportiefs: mountainbiken in de bossen, een weekje op wintersport of ze moedigen elkaar aan bij belangrijke wedstrijden.

De twaalfjarige Swaen is het oudste kind thuis. Haar oudere zus van 20 jaar woont al op zichzelf, maar met haar jongere zusje en drie broertjes is het nog steeds een gezellige drukte in huis. Alles in, op en om het huis ademt kleur, creativiteit en vrijheid. Er zijn weinig regels, van slapen in de boomhut tot tekeningen maken op de ramen, niets is te gek. Swaen zingt het liefst de hele dag door en klautert in elke boom die ze tegenkomt. Tegenover haar huis staat een molen waar deze sociale meid maar al te graag naar toe gaat om de molenaar te helpen met het malen van graan. Sinds kort heeft Swaen zich ook aangeboden als extra-kleindochter om eenzaamheid bij ouderen tegen te gaan. Met opa’s en oma’s die het leuk vinden gaat ze een middagje tekenen, zingen of ze vergezelt hen tijdens een wandeling.

Hoe is het voor Swaen om volgens een strak schema te leven? Hoe zit het met haar uithoudingsvermogen en haar zwem- en springkunsten? En zal er straks op haar slaapkamer ook een welverdiende beker prijken? Heeft Maudé naast sportieve ook creatieve talenten? Is zij de ideale kleindochter? En is bomen klimmen sportief genoeg voor haar?

Kijk dinsdag 2 februari naar Puberruil Zapp om 16.50 uur op NPO Zapp.

Meer informatie

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880